מקורי וטעים
מתכון לחלות ארבעת המינים
מכינים חלות לכבוד החג? הנה רעיון נפלא לצורה מעניינת ואקטואלית יותר, 'חלת ארבעת המינים' נפלאה שתעניק שלמות לשולחן החג

חלת ארבעת המינים צילום: אסתי הלר
מתכון לחלות ארבעת המינים
המצרכים לחלות ארבעת המינים:
- 2 ק"ג קמח
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית משפר אפיה
- 2 כפות מלח
- 5 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה לחלות ארבעת המינים:
- ממיסים את השמרים עם הסוכר וכוס מים
- מוסיפים את הקמח
- ומעליו מניחים את המלח ומשפר אפיה
- מוסיפים 4 כוסות מים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- לקראת הסוף מוסיפים את השמן
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- מורידים אוויר ומפזרים מעט קמח על משטח עבודה
- יוצרים צורת ארבעת המינים ומתפיחים שוב כ-20 דקות
ארבעת המינים. קרדיט: אסתי הלר
קרדיט: אסתי הלר
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום
- אופים בתנור שחומם מראש על 180° עד להזהבה יפה
- לאחר האפיה מכסים במגבת לשמירת הרכות
- כשמתקרר מכניסים לשקית אטומה
בהצלחה רבה ובתאבון
מתכון: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות