נוסטלגיה במיטבה
מתכון לעוגת שכבות קצפת וקוקוס
עוגת ילדות נוסטלגית טעימה וקלה להכנה, שכבת בסיס מוצלחת ומעליה ריבה וקצפת קוקוס משובחת יוצרים עוגת שכבות אהובה ומלאת עניין
- חני לוין
- י"ב אב התשפ"א
עוגת שכבות קצפת וקוקוס צילום: ברכה לוי
מתכון לעוגת שכבות קצפת וקוקוס
המצרכים לעוגת שכבות קצפת וקוקוס:
לשכבת הבסיס:
- 2 + 1/4 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה / נטורינה
- 1 סוכר וניל
- 5 חלמונים
- 2 כפות מיץ תפוזים (לא חובה)
- 1 כף גרידת תפוז (לא חובה)
לשכבת הריבה:
- ריבה תות או כל טעם אהוב
לשכבת הקצפת והקוקוס:
- 5 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס קוקוס
אופן ההכנה לעוגת שכבות קצפת וקוקוס:
הכנת שכבת הבסיס:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים היטב על תבנית אפיה משומנת היטב,
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות או עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- מורחים שכבה אחידה של ריבה על הבצק.
הכנת שכבת קצפת וקוקוס:
- את החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים בהדרגה את הקוקוס, בעזרת כף מערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
- מורחים את הקצפת והקוקוס על שכבת הריבה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: ba su ברכה לוי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות