טעם ערב
מתכון לחלה מתוקה לכלה
חלה מושלמת וטעימה במיוחד המתאימה כהגשה בשבת כלה או בערב חגיגי, להכנה במבחר תבניות רצויות ובזילוף של סירופ מתוק הנותן את טעמו לחלה טעימה במיוחד
- נועם זיגדון
- י"ד תמוז התשפ"א
חלה מתוקה לכלה צילום: נועם זיגדון
מתכון לחלה מתוקה לכלה
המצרכים לחלה מתוקה לכלה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
- 2 ביצים
לסירופ:
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס מים
אופן ההכנה לחלה מתוקה לכלה:
- מכניסים בתחתית הקערה את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים היטב
- מוסיפים מעל את יתרת הקמח, המלח, הביצים ויתרת המים ולשים היטב, מוסיפים את השמן ולשים היטב לאיחוד.
- מתפיחים במשך שעה, מורידים אוויר ומתפיחים שוב במשך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומסדרים בתבנית משומנת
- מתפיחים שוב בתבנית כרבע שעה ומברישים ב1 חלמון מעורבב ב1 כף שמן ו ½ כפית סילאן
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ- 25 דקות
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את הסוכר והמים ומבשלים 5 דקות.
- מברישים את החלה בסירופ בעודה חמה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות