טעים ומוצלח
לקראת שבועות: מתכון לגאלט ירקות – פיתה מבצק חלבי במלית ירקות
לקראת חג השבועות הקרב 'בחדרי חרדים' מביא לכם מגוון מתכונים חלביים, טעימים ומעניינים, שיוסיפו לכם טעם משובח וחדש בשולחן החג | מתכון ל'גאלט ירקות' מוצלח - שילוב בצק חלבי במלית של מגוון ירקות ססגוניים היוצרים מנה צבעונית וחגיגית
- חני לוין
- כ"ז אייר התשפ"א
גאלט ירקות – פיתה מבצק חלבי במלית ירקות צילום: עליזה עליון
מתכון לגאלט ירקות – פיתה מבצק חלבי במלית ירקות
זמן ההכנה: 60 דקות.
המצרכים לגאלט – פיתה מבצק חלבי במלית ירקות:
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 ביצה
- 150 גרם חמאה
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות מים קרים
למלית הירקות:
- רוטב פסטו מוכן / אריסה / ממרח זיתים / חרדל
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- טבעות זיתים שחורים
- 1 בטטה פרוסה לעיגולים
- 1 חציל חתוך לקוביות
- 1 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
- פרוסים ומוקפצים קלות על מחבת . או קלויים מעט בתנור
- 1 בצל סגול פרוס
- 1 בצל לבן פרוס
- אורגנו
- מלח
- טימין
- שמן זית
אופן ההכנה לגאלט – פיתה מבצק חלבי במלית ירקות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לבצק ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
- מכניסים את קערת הבצק למנוחה של חצי שעה במקרר
- על נייר אפיה מקומח מרדדים בצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ובקוטר 24 ס"מ
- מורחים במרכז העיגול כף פסטו / אריסה / ממרח זיתים / חרדל
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הירקות קלות עד להשחמה ומעט ריכוך.
- מוציאים מהאש ומניחים מהירקות במרכז עיגול הבצק המרוח בממרח הרצוי.
- מקפלים סביב את הבצק לכיוון המרכז, עד לכיסוי חלקי של הירקות .
- מעל הירקות מפזרים אורגנו, מלח וטימין
- מברישים את הבצק בשמן זית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להזהבה יפה
הערה: ניתן להכין את המאפה עם מתכון שחל בצק לחלות ויוצא מושלם, הבצק הזה הוא פריך.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות