מאכל שכולם אוהבים
מתכון לפריקסה במגוון תוספות
'פריקסה' המאכל האהוב במגוון מילויים | לחמניות אליפסה המטוגנות בשמן עמוק משני הצדדים וממולאות במגוון תוספות טעימות של נתחי טונה, ביצים קשות, קוביות תפו"א מבושל, חמוצים, אריסה ועוד, יוצרים יחד ארוחה משביעה ומוצלחת שכולם אוהבים
- חני לוין
- י"ד אייר התשפ"א
פריקסה במגוון תוספות צילום: עליזה עליון
מתכון לפריקסה במגוון תוספות
זמן ההכנה: 90 דקות.
המצרכים לפריקסה במגוון תוספות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- 3 כוסות מים פושרים
למילוי:
- נתחי טונה בהירה בשמן
- סלט ירקות
- זיתים
- מלפפון חמוץ
- ביצה קשה
- קוביות תפו"א מבושל
- אריסה
- לימון כבוש
- לאוהבים - ניתן להוסיף פלפל חריף פרוס דק.
אופן ההכנה לפריקסה במגוון תוספות:
הכנת הבצק:
- בקערה מערבבים את כל מצרכיי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- מניחים בצד את הקערה מכוסה ומתפיחים במשך כשעה
- בעזרת ידיים רטובות או משומנות, מחלקים את הבצק ל18 כדורים
- מכדררים על שיש משומן ויוצרים צורת לחמנייה ארוכה ומעט מעוכה.
- מניחים על נייר אפייה ומתפיחים פעם שניה במשך כ20 דקות בערך .עד שהלחמניות הופכות לשמנמנות
- מחממים סיר קטן עם שמן עמוק, לאחר שהשמן רותח מנמיכים את האש ומכניסים בכל פעם 2 לחמניות.
- ממתינים עד להזהבה, הופכים וממתינים כ2 דקות נוספות.
- מוציאים על נייר סופג ומצננים מעט.
- חשוב לטגן בשמן חם אך לא מידי רותח, אחרת הפריקסה יטגן מבחוץ ובפנים יישאר בצקי.
- חותכים בצידי הפריקסה וממלאים בנתחי טונה, סלט ירקות, זיתים, מלפפון חמוץ, ביצה קשה, קוביות תפו"א מבושל, אריסה ולימון כבוש.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות