ריח עסיסי
מתכון לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית
החציל משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של סלטים מן המטבח הבלקני והים-תיכוני, הסלט הזה הוא דואט מרתק של סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית. זהו סלט שמפתיע תמיד בריחו העסיסי והטרי, במרקם העדין ובטעם האנין והמיוחד שמלווה בחן את חלת השבת הפריכה
- חני לוין
- י"א אייר התשפ"א
דואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית צילום: ריצ'ל רייך
מתכון לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית
זמן ההכנה: 75 דקות.
המצרכים לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית:
- 2 חצילים בינוניים (עדיף מזן בלאדי)
- 3 עגבניות אדומות בשלות
- 6 שיני שום כתושות
- 2 כפות מיץ מלימון טרי
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית:
- קולים את החציל בשלמותו מכל צידיו למשך שעה על מנגל חשמלי או על להבת גז גלויה. מפסיקים את הקלייה כשהקליפה קשה ומפויחת.
- מצרפים את העגבניות לקלייה יחד עם החציל. קולים אותן על כל צדדיהן. הן מוכנות כאשר הן מתכווצות מעט ומקבלות גוון צלוי.
- חותכים את קליפת החציל לאורכה ובעזרת כף מפרידים את ליבת בשר החציל מהקליפה.
- מרסקים את בשר החצילים והעגבניות בעדינות בעזרת מזלג ומסירים גם את קליפת העגבנייה.
- מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים קלות את החצילים והעגבניות.
- מוסיפים לטיגון את השום, מיץ הלימון, המלח, הסוכר והפפריקה וממשיכים לטגן את התערובת על להבה נמוכה במשך 10 דקות, תוך בחישה פעם בפעם.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
טיפ: אין כמו הטעם האמיתי, החזק והעשיר של קלייה על אש גלויה או על מכשיר המנגל. קלייה בתנור היא עדינה מאוד ופחות מומלצת.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות