מוצלח וטעים
מתכון לבורקס מבצק שמרים במילוי גבינות וירק
מתכון מוצלח וטעים של בורקס המורכב מבצק שמרים וירק קצוץ המוסיף טעם מיוחד לבצק ונותן לבורקס את הייחודיות המושלמת, במילוי של תפוחי אדמה וגבינות הנותנים למאפה טעם משובח להפליא
- נועם זיגדון
- ט' אייר התשפ"א
- 1 תגובות
בורקס מבצק שמרים במילוי גבינות וירק צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת הבורקס. קרדיט: נועם זיגדון.בורקס מבצק שמרים במילוי גבינות וירק - נועם זיגדון
מתכון לבורקס מבצק שמרים במילוי גבינות וירק
זמן ההכנה: 50 דקות.
המצרכים לבורקס מבצק שמרים במילוי גבינות וירק:
לבצק:
- 2 + 3/4 כוסות קמח (400 גרם)
- 3/4 כוס חלב
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 חלבון
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
למילוי:
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
- 3 כפות גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1 ביצה L
- פלפל שחור מלח
ניתן להוסיף:
- גבינה צהובה
- טבעות זיתים
- פטרוזיליה
אופן ההכנה לבורקס מבצק שמרים במילוי גבינות וירק:
הכנת הבצק:
- בקערה הכניסו את כל מרכיבי הבצק ולושו לבצק אחיד,
- התפיחו במשך חצי שעה.
הכנת המילוי:
- בקערה ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה
הכנת הבורקס:
- חלקו את הבצק ל-3 חלקים שווים
- רדדו כל כדור לריבוע בעובי 1/2 ס"מ
- חלקו את הריבוע ל-9 ריבועים בינוניים ומלאו כל אחד מהם במילוי הגבינה.
- סגרו כל ריבוע למשולש והדקו היטב את הקצוות
- בקערית הכניסו 1 חלמון, 1 כפית חומץ וטרפו היטב, הברישו את הבורקסים ופזרו שומשום
- הכניסו לתנור שחומם מראש על -180° למשך כ-25 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות