בצורה אסתטית
מדהים: כך יוצרים את חלות המפתח הכי מושלמות שראיתם • צפו
"חלת מפתח" כסגולה לפרנסה למכינים בשבת שלאחר הפסח. צורת מפתח מרמזת שיפתח לנו הקב"ה שערי פרנסה | גלריית חלות מרהיבה במגוון סוגי מפתחות שיתנו לכן רעיונות נפלאים | כך יוצרים אותן בצורה האסתטית ביותר • צפו
חלות מפתח צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת חלת מפתח. קרדיט: נועם זיגדוןהכנת חלת מפתח - נועם זיגדון
מתכון לחלת מפתח
זמן ההכנה: 120 דקות. זמן אפייה: 25 דקות.
המצרכים לחלת מפתח:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח לבן או מלא
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2-1/2 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה לחלת מפתח:
- מניחים בתחתית קערה את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים
- מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים ולשים היטב, מוסיפים את השמן, ולשים שנית עד לקבלת בצק אחיד.
- מתפיחים במשך שעה ומורידים אוויר, מתפיחים פעם שניה עוד 15 דקות.
- מכינים צורת מפתח / קולעים חלות
- ומתפיחים שוב בתבנית, מברישים בביצה טרופה מעורבבת בחצי כף מים ומפזרים שומשום/ קצח/ פרג ירקות ועוד ...
- מכניסים לתנור שחומם מראש על חום בינוני - 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
- מוצאים מהתנור ומצננים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מגוון חלות מפתחצילום: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות