מהמטבח הבוכרי
מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ
ארוחת צהריים בסיר אחד ובטעם משובח, מתכון ל'בחש', תבשיל בוכרי המורכב מאורז, בשר וירק קצוץ מתבשלים יחד ויוצרים מנה מוצלחת וטעימה במיוחד

בחש – אורז עם בשר וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון
מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ
זמן ההכנה: 60 דקות.
המצרכים לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 חבילות של כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס שמן
- 3 כוסות אורז
- 400 גרם טחול / חזה / עוף / בשר או כל בשר אחר שאוהבים
- זרעי כוסברה טחונים
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- כמון
- 6 כוסות מים רותחים
אופן לבחש – אורז עם בשר:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה
- הוסיפו את הבשר וטגנו כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב תמידי
- הוסיפו את הכוסברה וערבבו במשך דקה, הוסיפו כ- 3 כוסות מים
- ובשלו כחצי שעה על אש גבוהה
- תבלו והוסיפו עוד 3 כוסות מים רותחים והביאו לרתיחה
- שטפו היטב את האורז וסננו, הוסיפו לסיר
- ובשלו כ 10 דק' על להבה גבוהה עם סיר פתוח
- שהמים מגיעים לגובה האורז העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

תגובות (7)
1.
06/06/22 23:09
07/06/22 01:31
0
0
07/06/22 05:01
0
0
07/06/22 23:49
0
0
2.
08/06/22 22:11
3.
09/06/22 01:08
4.
09/06/22 09:43
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות