הכי מוצלח וברכות מטורפת
מתכון לפרוסות בשר לשון ברוטב פטריות
בשר הלשון הינו הבשר הרך ביותר שיש בשילוב רוטב הפטריות המתבשלים יחד עם פרוסות הבשר יוצרים מנה עיקרית יוקרתית במיוחד ולא תפסיקו ללקק את האצבעות
- חני לוין
- כ' ניסן התשפ"א
פרוסות בשר לשון ברוטב פטריות צילום: נועם זיגדון
מתכון לפרוסות בשר לשון ברוטב פטריות
זמן הכנה ובישול: 3 שעות.
המצרכים לפרוסות בשר לשון ברוטב פטריות:
- 2 לשונות בקר
- 1 סלסלה/ קופסא פטריות חתוכות
- 1 ראש שום
- 6 עלי דפנה
- פלפל אנגלי שלם
- פלפל שחור/ לבן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כף אבקת מרק
- 1/2 כף אבקת פטריות
- מים לפי הצורך
- 1 כפית קורנפלור
- 1/4 כוס שמן
- מלח
אופן ההכנה לפרוסות בשר לשון ברוטב פטריות:
- מכניסים את בשר הלשון לסיר ומכסים במים עם 5 עלי דפנה, 1/2 ראש שום, מעט פלפל אנגלי, מעט מלח ומבשלים שעתיים בסיר לחץ או שעתיים וחצי בסיר רגיל עד לריכוך.
- מוסיפים פטריות וכוס מים מהמים שהתבשלו בהם בשר הלשון
- מקררים את בשר הלשון ומקלפים את הקליפה.
- פורסים לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים את הלשונות בסיר מעל הפטריות, מוסיפים מים עד לכיסוי הלשון ומבשלים חצי שעה על אש גבוהה ובסיר פתוח
- מקערית מכניסים 1 כפית קורנפלור עם 1/4 כוס מים, מערבבים היטב ושופכים לסיר, מבשלים כ-5 דקות נוספות
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות