כשרה לפסח וטעימה במיוחד
מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק
לאוהדי החלבי: מתכון לעוגת גבינה אפויה המתאימה במיוחד לאחר הקידוש לשבת בבוקר, טעימה ומוצלחת וקלה להכנה בציפוי שמנת המוסיפה את הטעם והמראה המשובח לעוגה טובה
עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח צילום: חני לוין
מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפייה: 75 דקות.
המצרכים לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק:
לעוגה:
- 6 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 סוכר וניל
- 3 כפות גדושות קמח תפו"א
- 500 גר' גבינה לבנה
- 200 מל' שמנת חמוצה / לבן
לציפוי:
- 1 שמנת חמוצה
- 1 סוכר וניל
- 1.5 כפות סוכר
אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה בציפוי לבן בוהק:
- הפרידו את הביצים
- בקערת החלמונים הכניסו 1/2 כוס סוכר, סוכר וניל, קמח תפו"א, גבינה ושמנת חמוצה. ערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- בקערה נוספת, הקציפו את החלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף לבן וחלק.
- ערבבו בתנועות קיפול את הקצף עם תערובת החלמונים עד לאיחוד.
- שפכו לתבנית עגולה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 60 דקות.
- בקערית ערבבו את המצרכים לציפוי. כשהעוגה מסיימת מרחו עליה את הציפוי והכניסו לתנור לעוד 15 דקות.
- השאירו את העוגה בתנור כבוי עם דלת פתוחה והצננות ולאח"מ הכניסו לקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות