מעדן בשרי
מתכון לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון
ארוחת צהריים או מנה עיקרית משודרגת ומהירת הכנה, כרעיים עוף הנאפים בתנור על מצע של פרוסות לימון ושום עם עלי נענע טרייה היוצרים יחדיו מנה מיוחדת ואנינת טעם
- חני לוין
- י"ח ניסן התשפ"א
עוף בתנור עם נענע וחצאי לימון צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון
זמן ההכנה: 10 דקות. זמן אפייה: 95 דקות.
המצרכים לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון:
- 8-10 כרעיים עוף
- לימון שלם פרוס לחצאי ירח
- 1/2 צרור נענע טריה
- 1 ראש שום
לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית
- 3-4 כפות סילאן
- פלפל שחור אנגלי
- מלח
אופן ההכנה לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון:
- בקערית הכניסו את כל מצרכי הרוטב וערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- מרחו את העוף היטב מכל הצדדים ברוטב וסדרו בתבנית אפייה.
- פזרו את הנענע, הלימון והשום על העוף וכסו בנייר כסף.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כשעה וחצי, עד לבישול מלא של העוף.
- אם יש צורך השאירו בתנור כרבע שעה נוספת.
- הסירו את נייר הכסף, והכניסו לתנור להשחמה כ 15 דקות.
טיפ: ניתן להוסיף תפוחי אדמה או ירקות אהובים נוספים.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: סמדר פרגר
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות