י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
בין הניקיונות

מתכון לקיגל אטריות ירושלמי

מחפשים להתפטר מהחמץ? מתכון לקיגל אטריות תמיד יתקבל כנשנוש טעים ומשביע, בין ניקיונות הפסח כאשר מחליטים על הפסקת אוכל קצרה

מתכון לקיגל אטריות ירושלמי
קיגל אטריות ירושלמי צילום: נועם זיגדון

קיגל אטריות ירושלמי - נועם זיגדון
אופן הכנת קיגל אטריות ירושלמי. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לקיגל אטריות ירושלמי

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.

המצרכים לקיגל אטריות ירושלמי:

  • 1 חבילת אטריות 400 גרם

לקרמל:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1.5 כוס סוכר  
  • 1-1/2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 ביצים L

אופן ההכנה לקיגל אטריות ירושלמי:

  1. בשלו את האטריות עם מים רותחים במשך 5 דקות וסננו היטב.

הכנת הקרמל:

  1. הכניסו לסיר 1/2 כוס שמן ו1/2 כוס סוכר ובשלו על הגז עד שמקבל גוון שחום
  2. היזהרו לא לשרוף אותו, ברגע שמגיע לרתיחה כבו את הגז. והוסיפו את האטריות, ערבבו היטב ומהר בכדי שהסוכר לא יקרש.
  3. הוסיפו 3/4 כוס סוכר, 1-1/2 כפיות מלח, 1 כפית פלפל שחור, 3 ביצים L וערבבו היטב.
  4. חממו תנור על 200°
  5. הכניסו את הסיר לתנור כשהוא מכוסה למשך 45 דקות, הוציאו את המכסה והכניסו לתנור לעוד 15 דקות להשחמה ללא הכיסוי.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון קיגל איטריות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}