משהו טוב באמת
מתכון ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ
הניחוח האישי תמיד יעניק את תחושת ה"וואו" כשתרצו להרשים עם משהו טוב באמת | את הלחם החגיגי הזה כדאי לשמור תמיד לארוחה מפתיעה, שילוב של בצק הנאפה עם תערובת בשר ריחני ובהגשת זילוף הטחינה ועלעלי הירק הקצוצים יוצרים ארוחה טעימה ונהדרת
- חני לוין
- ד' ניסן התשפ"א
לחם בשר בזילוף תחינה וקישוטי ירק קצוץ צילום: מירב מלכה
מתכון ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 75 דקות. זמן האפייה: 20 דקות.
המצרכים ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2.5 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן
- 1.5 כפות מלח.
למילוי:
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 ק"ג בשר טחון
- ניתן להוסיף שומן כבש למי שאוהב
- פלפל שחור
- מלח
- (חציל שרוף ישדרג את הטעם)
- תבלין על האש.
- 1 כפית רסק עגבניות.
אופן ההכנה ללחם בשר בזילוף טחינה וקישוטי ירק קצוץ:
הכנת הבצק:
- בקערה לוש את כל המצרכים עד לקבלת בצק טוב, הניחו בצד את הקערה כשהיא מכוסה והתפיחו במשך כשעה.
הכנת המילוי:
- חממו מחבת רחבה עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את יתר המצרכים וערבבו היטב, בשלו במשך 20 דקות תוך ערבוב תמידי.
הרכבת הלחם:
- רדדו מהבצק עיגול וצרו גומה במרכז הבצק, הניחו בתוך הגומה ממילוי הבשר, והברישו את הצדדים בביצה טרופה ופזרו שומשום.
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 עד 20 דקות.
- הוציאו מהתנור, זלפו טחינה ופזרו מעט כוסברה והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות