לאוהדי עוגות השוקולד
מתכון לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך
לאוהדי עוגות שוקולד: מתכון מיוחד בשלוש שכבות של בצק פריך, שוקולד ובצק הנח על שכבת השוקולד ויוצרים יחדיו עוגת סנדויץ' טעימה במיוחד המתאימה לכל עת
- חני לוין
- כ"ד אדר התשפ"א
עוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת עוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך. קרדיט: נועם זיגדוןעוגת סנדוויץ\
מתכון לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.
המצרכים לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך:
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאים לתבנית חד פעמית בינונית
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 300 גרם מרגרינה
- 2 חלמונים
- 1/4 כוס מים
למילוי השוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קקאו
- 1 + 1/4 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 50 גר' מרגרינה
- 3 כפות קמח
- 3 חלמונים
- 5 חלבונים
אופן ההכנה לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך:
הכנת הבצק:
- ערבבו את כל המצרכים היטב עד לקבלת בצק אחיד, וחלקו אותו ל-2 חלקים שווים
הכנת מילוי השוקולד:
- המיסו על הגז את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס סוכר והמים עד לקבלת מרקם שוקולדי
- הסירו מהאש והוסיפו 50 גרם מרגרינה ערבבו היטב עד להמסה וקררו.
- הוסיפו את הקמח ו3 חלמונים בהדרגה וערבבו היטב
- בקערה נפרדת הקציפו את 5 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
- אחדו את הקצף עם השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
הרכבת העוגה:
- רדדו כל חלק של בצק לגודל התבנית
- חלק אחד הניחו בתחתית התבנית, מעליו שפכו את מלית השוקולד ומעל השוקולד הניחו את הבצק השני
- הכניסו לתנור שחומם מראש על -180° למשך כ-45 דקות עד להזהבה יפה.
- הוציאו את העוגה מהתנור, צננו ופזרו מלמעלה אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות