חגיגית וססגונית
מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים
עוגה בחושה ומוצלחת, קלה להכנה וטעימה | שילוב של אגוזי פקאן ופירות יבשים קצוצים הנותנים טעם מיוחד לעוגה חגיגית וססגונית | מתאימה לכל עת ונוחה לאכסון
- חני לוין
- ט"ו אדר התשפ"א
עוגת פקאן ופירות יבשים צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן האפייה: 40 דקות.
המצרכים לעוגת פקאן ופירות יבשים:
- 6 ביצים גודל לארג'
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
- 1.5 כוסות קוקוס
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
- 150 גרם פירות יבשים קצוצים (מה שאוהבים)
אופן ההכנה לעוגת פקאן ופירות יבשים:
- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות במשך מספר דקות, מוסיפים את הסוכרים ומקציפים עוד מספר דקות, המסה יוצאת צהבהבה ותפוחה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים ומוסיפים את הקוקוס.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפירות היבשים והאגוזים עם הקמח ומוסיפים אותם בהדרגה למסה, תוך כדי ערבול איטי, עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את המסה לתבנית בינונית סיליקון או אחרת משומנת ומקומחת (אפשר למלא את המסה כמעט עד סוף התבנית, העוגה תופחת מעט)
- אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד הזהבה, במשך כ45 דקות
- מצננים ומקפיאים לפני חילוץ.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות