בשרי ויוקרתי
מתכון לבורקס במילוי בשר ופטריות
תוספת טעימה ומוצלחת וקלה להכנה, מתכון לבורקס במילוי תערובת בשר טחון, פטריות קצוצות ובצל, המטוגנים יחדיו עם ירק קצוץ ותבלינים, משתלבים בבצק עלים ויוצרים מאפה בשרי יוקרתי
- חני לוין
- ד' אדר התשפ"א
בורקס במילוי בשר ופטריות צילום: תהילה גיגי
מתכון לבורקס במילוי בשר ופטריות
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.
המצרכים לבורקס במילוי בשר ופטריות:
- 1 חב' בצק עלים מופשר
למילוי:
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 חב' פטריות קצוצות
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה
- כורכום
- אבקת מרק עוף
- כמון
- ביצה טרופה – להברשה
- שומשום (למי שאוהב)
אופן ההכנה לבורקס במילוי בשר ופטריות:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב תמידי עד להשחמה נאה. הוסיפו את הבשר טחון והמשיכו לערבב עד לקבלת מראה לבנבן.
- הוסיפו את התבלינים והפטרוזיליה או הכוסברה וערבבו עד לבישול מלא של הבשר. העבירו לקערה וצננו.
- רדדו את בצק העלים וקרצו עיגולים או מלבנים, הניחו בכל צורה כף מתערובת הבשר וסיגרו את הבצק, הדקו היטב בצדדים והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה. הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להשחמה.
- ניתן להגיש את הבורקס בזילוף של רוטב פטריות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: תהילה גיגי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות