מעניין במיוחד
מתכון לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה
ארוחת ערב מעניינת ומיוחדת עם ירק פחות מוכר: מתכון לפיתות סולת מטוגנות, במילוי של קוביות בטטה סגולה המתובלת היטב ומשולבת בבצל ירוק וכוסברה קצוצים, שנותנים מראה ססגוני ועסיסי יותר
פיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה צילום: שולמית שחר
מתכון לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 30 דקות. זמן טיגון: 7 דקות.
המצרכים לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה:
למלית:
- 1 חבילת בצל ירוק
- 3 בטטות סגולות גודל בינוני
- 1/2 חבילת כוסברה
- 1/2 כוס שמן זית או שמן רגיל
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
לפיתות סולת במחבת:
- 400 מ"ל מים חמים
- 10 גרם שמרים יבשים (כף פלוס כפית)
- 1 כף סוכר (20 גרם)
- 1 כפית מלח (10 גרם)
- 1 כוס סולת (120 גרם)
- 4 כוסות קמח (480 גרם )
- 3 כפות שמן (60 גרם)
אופן ההכנה לפיתות סולת מטוגנות וממולאות בקוביות בטטה סגולה:
- ראשית מכינים את המלית ובזמן שהיא מצטננת מכינים את פיתות הסולת.
הכנת המלית:
- מחממים מחבת עם השמן לחום בינוני, קוצצים את הבצל הירוק לפרוסות של 1 סנטימטר, מטגנים עד להזהבה ומניחים בצד.
- קולפים את הבטטות ופורסים אותן לפרוסות של סנטימטר אחד וכל פרוסה קוצצים לקוביות, מניחים אותן במחבת, מתבלים אותן במלח, פלפל שחור גרוס, ופפריקה מתוקה גרוסה.
- מטגנים עד לריכוך (לא דייסה) ומערבבים בין לבין בכדי שהבטטה לא תדבק למחבת.
- מאחדים את הבצל הירוק יחד עם הבטטה ומוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
הכנת פיתות סולת במחבת:
- בקערה שמים את המים עם השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את יתר המצרכים ומעבדים ידנית מספר דקות לבצק נעים ונוח לעבודה, משמנים אותו במעט שמן ומניחים אותו מכוסה עד להכפלת הנפח.
- לשים ידנית את הבצק עוד מספר דקות ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים.
- מכינים צלוחית קטנה עם שמן לפתיחת הבצק, משמנים את השיש ומניחים עליו את 4 החלקים.
- פותחים אותם לאט לאט עם ידיים משומנות עד שיגיעו לגודל של פיצה בינונית, מחלקים את המלית ל4 חלקים ומפזרים אותה במרכז כל חלק, אוספים מסביב את הבצק וסוגרים אותו לפיתה.
- הופכים את הבצק על שיש משומן כשהצד שסגרנו כלפי מטה ומשטחים את הבצק בעדינות לגודל של פיתה גדולה, מכינים כך את כל החלקים
- אופן הכנת הפיתות. קרדיט: שולמית שחר
- מחממים מחבת עם 4 כפות של שמן ומניחים בעדינות עיגול אחד של בצק כשהצד שסגרנו כלפי מטה ומטגנים אותו מכוסה בחום נמוך עד להזהבה.
- הופכים אותו בעדינות, מוסיפים עוד 2 כפות שמן ומטגנים את הצד השני.
- מניחים את הפיתות המוכנות על גבי צלחת עם נייר סופג ומכסים אותן בנילון ומעל מגבת מטבח בכדי לרכך את השכבה החיצונית.
- הערה: לפני כל טיגון חוזר משמנים היטב את המחבת.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: שולמית שחר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות