מהמטבח הגרוזיני
מתכון לציחווי - עוגת תפוזים אישית
קינוח מתוק במיוחד שלא תפסיקו להכין, עוגת תפוזים אישית במילוי וציפוי של קצפת אוורירית ופירורי עוגה ואגוזים, המצפים אותה ונותנים לה מראה יוקרתי ומרשים יותר
- חני לוין
- ל' שבט התשפ"א
ציחווי - עוגת תפוזים אישית צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת ציחווי - עוגת תפוזים אישית. קרדיט: נועם זיגדוןציחווי - עוגת תפוזים אישית - נועם זיגדון
מתכון לציחווי - עוגת תפוזים אישית
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.
המצרכים לציחווי – עוגת תפוזים אישית:
- 8 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 מרגרינה רכה (ניתן להמיר ב 6 ביצים ו-2 כוסות קמח)
- 2 אבקת אפיה
- 2 סוכר וניל
- 1 כוס תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 2.5 כוסות קמח
למילוי:
- קצפת צמחית או שמנת מתוקה
- 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג
- 1/2 כוס חלב או מים
אופן ההכנה לציחווי – עוגת תפוזים אישית:
- הקציפו את המרגרינה והסוכר עם הביצים ואבקת האפיה למשך 5 דקות, הוסיפו את יתר המצרכים ובסוף את הקמח, הקציפו עד לקבלת בלילה אחידה.
- שפכו את הבלילה לתבנית גדולה המרופדת בנייר אפיה
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 25 דקות, הוציאו מהתנור וצננו היטב עד לקירור.
- בעזרת כוס בינונית חיתכו את העוגה לעיגולים
- חיתכו כל עיגול לשניים לרוחב כך שיווצרו לכם שני עיגולים דקים
הכנת המילוי:
- הקציפו את הקצפת הצמחית או השמנת, עם הפודינג והמים/ החלב עד לקבלת קרם יציב וחלק.
- מלאו את הקצפת בין שני עיגולי העוגה וצפו אותם
- את השאריות של העוגה גרדו בפומפיה גסה, ניתן להוסיף אגוזים קצוצים , ופזרו מעל הקצפת
- קשטו בדובדבן או כל מה שתחפצו.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: רחל בוטרשוילי
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות