י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח הגרוזיני

מתכון לציחווי - עוגת תפוזים אישית

קינוח מתוק במיוחד שלא תפסיקו להכין, עוגת תפוזים אישית במילוי וציפוי של קצפת אוורירית ופירורי עוגה ואגוזים, המצפים אותה ונותנים לה מראה יוקרתי ומרשים יותר

מתכון לציחווי - עוגת תפוזים אישית
ציחווי - עוגת תפוזים אישית צילום: נועם זיגדון

ציחווי - עוגת תפוזים אישית - נועם זיגדון
אופן הכנת ציחווי - עוגת תפוזים אישית. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לציחווי - עוגת תפוזים אישית

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.

המצרכים לציחווי – עוגת תפוזים אישית:

  • 8 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 מרגרינה רכה (ניתן להמיר ב 6 ביצים ו-2 כוסות קמח)
  • 2 אבקת אפיה
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כוס תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 2.5 כוסות קמח

למילוי:

  • קצפת צמחית או שמנת מתוקה
  • 3  כפות גדושות אינסטנט פודינג
  • 1/2 כוס חלב או מים

אופן ההכנה לציחווי – עוגת תפוזים אישית:

  1. הקציפו את המרגרינה והסוכר עם הביצים ואבקת האפיה למשך 5 דקות, הוסיפו את יתר המצרכים ובסוף את הקמח, הקציפו עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. שפכו את הבלילה לתבנית גדולה המרופדת בנייר אפיה
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 25  דקות, הוציאו מהתנור וצננו היטב עד לקירור.
  4. בעזרת כוס בינונית חיתכו את העוגה לעיגולים
  5. חיתכו כל עיגול לשניים לרוחב כך שיווצרו לכם שני עיגולים דקים

הכנת המילוי:

  1. הקציפו את הקצפת הצמחית או השמנת, עם הפודינג והמים/ החלב עד לקבלת קרם יציב וחלק.
  2. מלאו את הקצפת בין שני עיגולי העוגה וצפו אותם
  3. את השאריות של העוגה גרדו בפומפיה גסה, ניתן להוסיף אגוזים קצוצים , ופזרו מעל הקצפת
  4. קשטו בדובדבן או כל מה שתחפצו.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: רחל בוטרשוילי

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עוגה אישית קינוחים ציחווי - עוגת תפוזים אישית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}