מנה עיקרית
מתכון ללוף ממולא בבשר ואורז
מנה עיקרית מוצלחת: מתכון מיוחד ללוף במילוי בשר ואורז המתבשל עם גבעולי כרפס קצוצים, כוסברה ובתוספת מגוון רחב של תבלינים היוצרים יחדיו תבשיל מוצלח ואהוב בטעם מושלם
- חני לוין
- כ"ב שבט התשפ"א
לוף ממולא בבשר ואורז צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת לוף ממולא בבשר ואורז. קרדיט: נועם זיגדוןלוף ממולא בבשר ואורז - נועם זיגדון
מתכון ללוף ממולא בבשר ואורז
זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 45 דקות.
המצרכים ללוף ממולא בבשר ואורז:
3 גבעולי כרישה (רצוי גדולים) חתוכים
למילוי:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 כוסות אורז
- 1 בצל קצוץ
- 2 גבעולי כרפס
- פטרוזיליה קצוצה
- כוסברה קצוצה
- 4 שיני שום כתוש
- מעט אבקת מרק
- גרידת לימון
- כפית משייה
- כפית כורכום
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
לרוטב:
- 2 גבעולי סלרי קצוץ
- כל פנים הכרישה קצוץ
- מיץ מלימון שלם
- 5 שיני שום קצוץ
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית משייה
- פלפל שחור
- מעט מרק עוף
- מלח
- שמן
אופן ההכנה ללוף ממולא בבשר ואורז:
- חתכו את הלוף ל 5 חתיכות שוות, חתכו בכל חלק חתך עד המרכז, פזרו מעט מלח והניחו למשך 5 דקות
- הפרידו את העלים ושטפו היטב
- את החלקים הקטנים קצצו דק
- בקערה נפרדת, ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הלוף הקצוץ עם כרפס והשום, הוסיפו את התבלינים ובשלו כדקה, הוסיפו מים ומרק עוף וערבבו.
- מלאו את הלוף במילוי הבשר והניחו בתוך הסיר עם הרוטב אחד ליד השני, הוסיפו מים עד לגובה הממולאים והביאו לרתיחה
- העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה ובשלו במשך כ-40 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות