מיוחד לימי החורף הקרים: מרק ירקות עשיר עם בצקניות
מה יותר מתאים ממרק חם ומהביל בימי החורף הקרים שאנו חווים? • קבלו מתכון נהדר לימים אלו
- בחדרי חרדים בשיתוף אסם
- ח' שבט התשפ"א
למרק
2 כפיות MIX קלאסי אסם בישולים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתושים
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לטבעות דקות
2 ענפי סלרי עם העלים קצוצים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 ליטר מים
לבצקניות
כוס קמח לבן
1 ביצה
2 כפות שמן זית
כף מים – רק אם התערובת סמיכה מדי
מלח / פלפל שחור לפי הטעם
לקישוט
פטרוזיליה/כוסברה טרייה קצוצה דק
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה
לאחר מכן מוסיפים את כל רכיבי המרק, מערבבים מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים את המרק כחצי שעה
במקביל מכינים את הבצקניות בקערה, מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק יציב ומעט נוזלי אבל לא נוזלי מידי.
מגבירים שוב את הלהבה ומביאים את המרק על סף רתיחה
שופכים בזהירות בעזרת כפית נטיפים של בצק שיהפכו לבצקניות תוך רגע
לא לערבב בשלב זה עד שהבצקניות מתגבשות.
מגישים חם עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות