מתכון לקיש ירקות חלבית ומושלמת
מעוניינים להשקיע בארוחת ערב? קבלו מתכון מוצלח חלבי וטעים • שילוב של רויאל עם תפוחי האדמה, הבטטה, החציל, הפטריות הטריות והבצל, בתיבול מושלם כאשר הם נשפכים לתוך הקלתית יוצרים קיש ירקות פריך ועסיסי
- חני לוין
- כ"ב טבת התשפ"א
קיש ירקות צילום: הדסה ברוכים
מתכון לקיש ירקות חלבית ומושלמת
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 45 דקות.
המצרכים לקיש ירקות חלבית ומושלמת:
לקלתית:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה
- 4 כפות מים קרים.
לירקות:
- תפוחי אדמה
- בטטה
- חציל
- פטריות טריות
- בצל
- טימין
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
לרויאל:
- 1 מיכל שמנת מתוקה / בישול
- 1/2 כוס חלב
- 3 ביצים
- אגוז מוסקט.
אופן ההכנה לקיש ירקות חלבית ומושלמת:
- הפעילו את התנור לחום של 200 מעלות
- במעבד מזון הכניסו את הקמח, חמאה ומלח וערבלו בפולסים עד לקבלת תערובת חולית.
- הוסיפו את המים והמשיכו לעבד עד לקבלת איחוד.
- רדדו את הבצק בין 2 נייר אפיה למשטח בעובי של כחצי ס"מ
- העבירו לתבנית פאי עמוקה / כל תבנית אחרת.
- חוררו את התחתית והכניסו להקפאה במשך חצי שעה.
- בינתיים חיתכו את כל הירקות לקוביות והכניסו לתנור על 200 מעלות למשך חצי שעה עד להשחמה יפה מלמעלה.
- הוציאו את הירקות מהתנור והניחו בצד.
- הוציאו את הפאי מהמקפיא והכניסו מיד לתנור שחומם מראש על 170 מעלות במצב טורבו, למשך כרבע שעה עד להשחמה.
- בקערה ערבבו את מרכיבי הרויאל עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת הקיש:
- הניחו את הירקות על הקלתית (בסיס הפאי) ומעל שפכו את הרויאל.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להשחמה יפה והתייצבות.
- הוציאו מהתנור ותתענגו על הטעם.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: הדסה ברוכים
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות