בטעם של פעם
מתכון לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית
לפעמים מה שהכי מתחשק, זה את העוגה המוצלחת של פעם, זו שסבתא או אמא היו מכינות כשהיינו ילדים, עוגת תפוזים אהובה ואותנטית | להיזכר בטעם הטוב והטרי הזה עם האווריריות בפה שיעשה לכם את היום
- חני לוין
- כ"א טבת התשפ"א
עוגת תפוזים אוורירית צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית
זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 45 דקות.
המצרכים לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית:
- 2 כוסות קמח
- 5 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 1/4 כוס שמן
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1.5 כוסות סוכר
- קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית:
- הפרידו את הביצים
- הקציפו את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר
- את החלמונים ערבבו עם יתר המצרכים (פחות ה-1/2 כוס סוכר)
- ערבבו את תערובת החלמונים עם הקצף בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-45 דקות
- הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין. פזרו אבקת סוכר ובתאבון.
לשדרוג העוגה:
הכינו קצפת: מ1 ריץ' או שמנת מתוקה ו3 כפות גדושות פודינג ווניל והקציפו עד לקבלת קצף יציב.
חלקו את העוגה ל3 חלקים, בין כל חלק זלפו מהקצפת.
עוגת תפוזים משודרגת. צילום: נועם זיגדון.
מעל העוגה צרו פרחים בעזרת שקית זילוף והניחו דובדבן על כל פרח.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות