מעדן תימני
מתכון לג'חנון / מלווח ביתי אמיתי
חולמים לדעת כיצד מכינים ג'חנון? כך עושים את זה בצורה הפשוטה | אם תחליטו שמתחשק לכם דווקא מלווח, תוכלו לשנות את אופן ההכנה והנה לכם ארוחת ערב מושלמת
ג'חנון ביתי צילום: שלומית הודיה אושרי
מתכון לג'חנון / מלווח ביתי
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 60 דקות.
מצרכים לג'חנון / מלווח ביתי:
לבצק:
- 1 כף מלח
- 1 ק"ג קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- מי סודה לפי הצורך
למריחה:
- מרגרינה
אופן ההכנה לג'חנון / מלווח ביתי:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לפי הסדר הכתוב, ולושו עד לקבלת בצק נעים.
- הניחו את בצק לנוח במשך שעה, כאשר בכל רבע שעה הרטיבו את הידיים ולושו את הבצק לרענון.
- חלקו את הבצק לכ- 20 כדורים, כל כדור כ - 70 גרם.
- רדדו כל כדור לעלה דק.
- בסיר המיסו את המרגרינה, והברישו אותה על עלה הבצק.
קפלו את הבצק לפי ההוראות:
1.
2.
3.
4.
5.
לאחר הקיפול גלגלו, את הבצק וסדרו בקופסא עם הפרדה של שקית / נייר אפיה.
הכניסו להקפאה עד לזמן השימוש.
לג'חנון: ניתן לשים בסיר ג'חנון על הפלטה או בשקית קוקי בתוך סיר החמין.
למלווח: המתינו רבע שעה ורדדו עם מערוך, טגנו במחבת או הכניסו לתנור או טוסטר, מלאו במילוי כמו לטוסט וקפלו על חצי.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: שלומית הודיה אושרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות