בוקר מושלם
מתכון לתפו"א קריספיים ומושלמים
פותחים את הבוקר עם מתכון מיוחד של השף חיים בורנשטיין לתפו"א מושלמים, פריכים וקריספיים מבחוץ, רכים מבפנים ובעיקר טעימים, | התפו"א ייחטפו במהירות, בתוספת ענף רוזמרין שיעניק להם טעם מיוחד יותר
- חני לוין
- י"ג טבת התשפ"א
תפו"א קריספיים מושלמים צילום: חיים בורנשטיין
מתכון לתפו"א קריספיים מושלמים / מאת: שף חיים בורנשטיין.
זמן הכנה: 10 דקות. זמן בישול: 30 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.
המצרכים לתפו"א קריספיים מושלמים:
- 8-9 תפו"א גדולים וארוכים. (שטופים היטב עם הקליפה)
- 3 שיני שום
- שמן זית
- כפית מלח גס
- כפית מלח דק
- פלפל שחור גרוס
- ענף רוזמרין קצוץ.
אופן ההכנה לתפו"א קריספיים מושלמים:
- חממו סיר עם מים והכניסו את תפוחי האדמה, השום ומעט מלח, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
- בשלו במשך כ 20 דקות עד שהתפו"א מתחיל להתרכך.
- סננו את תפו"א מהמים
- חצו את תפו"א לחצי, (אפשר לתת קווצ' עם היד למראה חמוד יותר)
- בקערה נפרדת ערבבו היטב את המלח הדק עם הגס.
- סדרו את תפוחי האדמה בתבנית אפיה, ופזרו מלמעלה את המלח המעורב, זלפו שמן זית, פלפל גרוס ורוזמרין.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ 20 דקות. עד להשחמה.
- הוציאו מהתנור וצננו מעט.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות