מוצ"ש חורפי
מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום
המאפה האהוב: בייגלה ירושלמי עם מלא שומשום בטעם משובח, מתאים במיוחד לסעודת מלווה מלכה במוצ"ש ארוך של החורף, הגישו אותו לצד גבינת שמנת והסעודה שלכם מושלמת
- חני לוין
- י"א טבת התשפ"א
בייגלה ירושלמי מלא שומשום צילום: מירב מלכה
מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום / מאת: מירב מלכה
זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.
המצרכים לבייגלה ירושלמי מלא שומשום:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- 2.5 כוסות מים חמימים
- 1.5 כפות מלח
- 1/2 כוס שמן
לציפוי:
- מים
- שומשום
- מלח גס
אופן ההכנה לבייגלה ירושלמי מלא שומשום:
- בקערה הכניסו את הקמח, השמרים והסוכר וערבבו היטב, הוסיפו את המים, המלח והשמן ולושו עד לקבלת בצק רך וחלק.
- הניחו בצד את הקערה מכוסה והתפיחו במשך כשעה
- גלגלו נחשים ארוכים מהבצק וצרו צורת ביגלה.
- הטבילו במים ושומשום והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, פזרו מלח גס והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלו למשך 15 דקות, עד להזהבה יפה.
- הגישו לצד גבינת שמנת.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות