בקלות ובמהירות
מתכון ללחם שום תלישה טעים במיוחד
סעודת מלווה מלכה עם לחם שום אישי במהירות וקל להכנה, טעים ומיוחד שיכול להשתלב עם כל סלט אהוב, אם רק תמרחו עליו חמאה רכה הסעודה תיהיה מושלמת, לא תפסיקו לקבל מחמאות
- חני לוין
- י"ב כסלו התשפ"א
לחם שום צילום: יגאל אמדדי
מתכון ללחם שום תלישה
המצרכים ללחם שום תלישה:
לבצק:
- 150 מ"ל חלב
- 1.5 כפיות שמרים
- 1 יחידה ביצה
- 1 כף סוכר
- 50 גרם חמאה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 6 שיני שום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמנת חמוצה
- 380 גרם קמח
אופן הכנת ללחם שום תלישה:
- הכניסו לקערה 150 מ"ל (כוס חד פעמי לשתיה קרה) חלב פושר לא קר מידי, הוסיפו 1 וחצי כפית שמרים, כף סוכר, כף גדושה שמנת חמוצה, 1 ביצה ו-50 גרם חמאה מומסת . ערבבו היטב עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
- הוסיפו 380 גרם (שזה 4 כוסות בכוס חד פעמי לשתיה קרה) קמח לבן וחצי כפית מלח, לושו היטב את הבצק והניחו להתפחה עד שעה.
- לאחר ההתפחה צרו כדורים וסדרו בתבנית ברווחים קטנים, הניחו ל10 דקות בצד.
- ערבבו חצי כוס שמן זית עם שום כתוש, מלח, פטרוזיליה קצוצה ופזרו על כדורי הבצק בתבנית.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה, הוציא מהתנור.
- לאחר האפייה המיסו מעט חמאה ומרחו על הלחם
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות