המתכון המוצלח לחלת פסטו מושלמת
כמדי שבוע מגישים לכם מהפינה "ליל שישי בגג" מתכונים מוצלחים ביותר • מטבלים, מנות עיקריות, סלטים ולפעמים סתם נשנושים - כל מה שנכנס לצלחת • השבוע עם מתכון של חלת פסטו מושלמת וטעימה
- חני לוין
- ב' אב התש"פ
חלת פסטו מושלמת
לפסטו:
1/2 צרור כוסברה
2 שיני שום קטנות
1/2 צרור פטרוזליה
5 עליי בזיליקום (לא חובה).
מעט מלח
חצי כוס שמן זית
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
1 וחצי כפיות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
5 כפות פסטו
1 כוס מים פושרים
כפית וחצי מלח
ביצה להברשה
סומסום/פרג/מלח גס לקישוט
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את כל עשבי התיבול ללא הגבעולים, מוסיפים שמן בהדרגה עד שמתקבל פסטו חלק.
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה - את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים את הפסטו.
מוסיפים את המים בהדרגה (לפעמים אין צורך בכוס שלמה).
ללוש כדקה ואז מוסיפים את המלח.
לשים כ- 9 דקות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל- 4 רצועות שמנמנות וקולעים לצורת חלה.
מניחים להתפחה נוספת של כ- 20 דק'.
מברישים בביצה, מפזרים סומסום, פרג ומעט מלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180°, אופים כ- 35 דק' עד שהחלה מזהיבה.
המתכון באדיבות 'ליל שישי בגג' - רח' אהרונסון 16 בני ברק.
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות