י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהצלחת של מאיה

תענוג קלאסי לשבת - דגים ברוטב אדום חריף

המנה הקלאסית שתמיד תבוא בטוב: מושט ברוטב אדום, חריף, עם גרגרי חומוס. רק לטבול את החלה ולהתענג. | מאיה הבלין עם מתכון מנצח של דג לליל שבת

תענוג קלאסי לשבת - דגים ברוטב אדום חריף
דגי מושט. אילוסטרציה צילום: בחדרי חרדים

המנה הקלאסית שתמיד תבוא בטוב- מושט ברוטב אדום, חריף, עם גרגרי חומוס. רק לטבול את החלה ולהתענג.

חומרים:

6-8 יח' פילה מושט

2 בצלים בינונים קצוצים דק

10 שיני שום קצוצות

1 גמבה חתוכה לרצועות

2 עגבניות חתוכות לעיגולים דקים

1 פלפל חריף ירוק (אם אתן לא אוהבים ממש חריף, תעשו חצי)

צרור כוסברה קצוצה

1 כוס גרגירי חומוס מוכנים (מבושלים/קפואים/משימורים)

הכנה:

  • בסיר נמוך ורחב מחממים שמן (קנולה או זית), וזורקים לתוכו את הבצל, מנמיכים אש. כשהופך לשקוף מגביהים לאש בינונית, מוסיפים את הגמבה והעגבניות. מערבבים.
  • לאחר מספר דקות, כשהירקות מעט מצטמצמים, מוסיפים את השום, ואת הפלפל החריף, חתוך ע"פ רמת החריפות האהובה עליכם. (ככל שחתוך יותר- חריף יותר.)
  • מוסיפים את גרגירי החומוס וחצי מכמות הכוסברה. מערבבים.
  • מתבלים- מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה, כמון ומעט כורכום. אתם יכולים להוסיף ולהחסיר, לפי טעמכם.
  • מוסיפים מים שיכסו את הירקות ומביאים לרתיחה. בשלים כ5 דק'
  • מסדרים יפה את הדגים בסיר. מכסים אותם ברוטב, מכסים במכסה ומבשלים כ10 דק על אש בינונית.
  • מוסיפים את הכוסברה שנותרה. (אפשר לשמור מעט לקישוט בסוף ) מבשלים עוד עשר דקות על אש קטנה ללא מכסה.

 

 

דגים דג אדום דג מושט דג אמנון מתכון לשבת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}