מהצלחת של מאיה
תענוג קלאסי לשבת - דגים ברוטב אדום חריף
המנה הקלאסית שתמיד תבוא בטוב: מושט ברוטב אדום, חריף, עם גרגרי חומוס. רק לטבול את החלה ולהתענג. | מאיה הבלין עם מתכון מנצח של דג לליל שבת
- בחדרי חרדים
- י"ג אלול התשע"ט
- 2 תגובות
דגי מושט. אילוסטרציה צילום: בחדרי חרדים
המנה הקלאסית שתמיד תבוא בטוב- מושט ברוטב אדום, חריף, עם גרגרי חומוס. רק לטבול את החלה ולהתענג.
חומרים:
6-8 יח' פילה מושט
2 בצלים בינונים קצוצים דק
10 שיני שום קצוצות
1 גמבה חתוכה לרצועות
2 עגבניות חתוכות לעיגולים דקים
1 פלפל חריף ירוק (אם אתן לא אוהבים ממש חריף, תעשו חצי)
צרור כוסברה קצוצה
1 כוס גרגירי חומוס מוכנים (מבושלים/קפואים/משימורים)
הכנה:
- בסיר נמוך ורחב מחממים שמן (קנולה או זית), וזורקים לתוכו את הבצל, מנמיכים אש. כשהופך לשקוף מגביהים לאש בינונית, מוסיפים את הגמבה והעגבניות. מערבבים.
- לאחר מספר דקות, כשהירקות מעט מצטמצמים, מוסיפים את השום, ואת הפלפל החריף, חתוך ע"פ רמת החריפות האהובה עליכם. (ככל שחתוך יותר- חריף יותר.)
- מוסיפים את גרגירי החומוס וחצי מכמות הכוסברה. מערבבים.
- מתבלים- מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה, כמון ומעט כורכום. אתם יכולים להוסיף ולהחסיר, לפי טעמכם.
- מוסיפים מים שיכסו את הירקות ומביאים לרתיחה. בשלים כ5 דק'
- מסדרים יפה את הדגים בסיר. מכסים אותם ברוטב, מכסים במכסה ומבשלים כ10 דק על אש בינונית.
- מוסיפים את הכוסברה שנותרה. (אפשר לשמור מעט לקישוט בסוף ) מבשלים עוד עשר דקות על אש קטנה ללא מכסה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות