כ"ו אלול התשפ"ד
29.09.2024

ריבלין מבהיר: "הדיון בהארכת חוק טל - לא יפסק"

יו"ר הכנסת ראובן ריבלין מבהיר כי למרות אווירת הבחירות - ההליכים להארכת חוק טל לא יקוצרו, גם אם הממשלה לא רוצה בכך • "זו אחת ההחלטות החשובות במדינת ישראל"

ריבלין. צילום: קובי הר צבי
ריבלין. צילום: קובי הר צבי

יו"ר הכנסת ראובן (רובי) ריבלין עידכן את חברי הנשיאות היום (ב') כי הוא מאמץ את חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה לכנסת, עו''ד איל ינון, ולפיה לשם הארכת חוק טל אין להסתפק רק בדיון במליאה, אלא יש למצות את הדיון גם בוועדה מוועדות הכנסת.

ריבלין אמר, כי "למרות אווירת הבחירות, על הממשלה לדעת כי הדיון שהתקיים במליאה בהארכת חוק טל הוא ראשוני בלבד. הנושא יועבר לדיון באחת מוועדות הכנסת, ולכשיסתיים הדיון בוועדה תובא המלצת הוועדה לאישור סופי במליאת הכנסת". עוד ציין "התייעצתי עם היועמ"ש לכנסת בסוגיית זהות הוועדה, והוברר לי כי אין חובה שהדיון יתקיים בוועדת חוץ וביטחון, וניתן לקיים את הדיון גם בוועדה אחרת, ואף בוועדה מיוחדת או משותפת. אם תהיה מחלוקת בכך, תכריע בכך ועדת הכנסת".

ריבלין הוסיף כי "עד סוף אוגוסט הקרוב על הכנסת להצביע על הארכת החוק. גם אי הצבעה היא קביעת עמדה. אני מעריך שאנחנו נמצאים היום בכנס אחד לפני אחרון של מושב הכנסת, וקיום הצבעה על הארכת חוק טל היא מחוייבת המציאות. גם אם הממשלה מבקשת להימנע מהארכת החוק בשנת בחירות, ומעדיפה להכריע בכך לאחריהן – עלינו להאריך את החוק, ולו בפרק זמן קצר, עד לאחר שתיבחר כנסת חדשה ותקום ממשלה חלופית.

סוגיית חוק טל היא אחת החשובות בחייה של מדינת ישראל, ואינני רואה מצב שהוא לא יוארך רק משום שאנו באווירת בחירות".

בחוות דעתו מתייחס היועץ המשפטי לכנסת למספר סוגיות פרוצדוראליות הטעונות הכרעה, זאת לאור העובדה שהחוק לא הסדיר באופן מפורט את הדרך שבה על הכנסת לדון ולהכריע בשאלת הארכת תוקפו.

בשאלה האם חלה חובה להעביר את הנושא לוועדה מוועדות הכנסת כדי שתכין הצעה למליאת הכנסת לקראת ההכרעה הסופית, כותב היועץ המשפטי לכנסת כי קיום דיון בסוגיה כזו במליאת הכנסת בלבד, יחטא לחובתה של הכנסת להכריע בנושא חשוב זה רק לאחר שמיעת כל הגורמים הרלבנטיים ומיצוי היכולות והכלים שיש בידי חברי הכנסת לעמוד על ההיבטים השונים של סוגיה זו.

לפיכך, הדבר מחייב העברת שאלת הארכת תוקף החוק לוועדה מוועדות הכנסת כדי שתלבן באופן ממצה את הנושא ותכין הצעה שתובא לאחר מכן להכרעת מליאת הכנסת.

בשאלה האם ועדת החוץ והביטחון היא שחייבת לדון בנושא או שמא ניתן לקבוע ועדה אחרת מציין היועץ המשפטי לכנסת כי על אף שהפורום הטבעי לדון בנושא הוא ועדת החוץ והביטחון, אין חובה משפטית להעביר את שאלת הארכת תוקפו של חוק טל לוועדת החוץ והביטחון, וכי ניתן להעבירה לוועדה אחרת, קבועה, מיוחדת או משותפת, שכן אין זה חריג שנושאים, גם אם נדונו בעבר בוועדה מסוימת, עוברים, בין בהסכמה ובין בהכרעה של ועדת הכנסת, לוועדה אחרת.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}