כ"ו אלול התשפ"ד
29.09.2024

יוון אישרה קיצוצים נוספים בתקווה שחבילת החילוץ תאושר מחר

הממשלה הצליחה לאתר מקורות נוספים לקיצוץ של 325 מיליון יורו הנדרשים כתנאי לחבילת החילוץ השנייה בסך 130 מיליארד יורו

  • כ"ו שבט התשע"ב
מהומות ביוון
מהומות ביוון

ממשלת יוון הציגה קיצוצים בסך 325 מיליון יורו (427 מיליון דולר) שנדרשים כתנאי לחבילת החילוץ הבינלאומית שתמנע מהמדינה להגיע לחדלות פירעון.

ראש ממשלת יוון, לוקאס פפדמוס, אמר אתמול כי ממשלתו זיהתה "שורה של אמצעים נוספים בסך 125 מיליון יורו, שישלימו את הקיצוצים בסך 325 מיליון יורו". פפדמוס הוסיף כי הצעדים יובילו לקיצוץ קבוע בהוצאות הממשלה, וכך יצמצמו את הגירעון התקציבי.

מחר ייפגשו שרי האוצר של 17 מדינות גוש היורו בבריסל, על מנת לאשר את חבילת החילוץ השנייה ליוון בסך 130 מיליארד יורו. גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר בגוש היורו, אותתה בשבוע שעבר כי ממשלתה תהיה מוכנה לאשר את התכנית, לאחר שבתחילת החודש דחו שרי האוצר האירופיים את חבילת החילוץ בטענה שהקיצוצים של יוון אינם מספקים.

יוון זקוקה לחבילת החילוץ השנייה עד ה-20 במארס, אז חל מועד הפירעון על אג"ח ממשלתיות בסך 14.5 מיליארד יורו. אם לא תוכל לפרוע חובותיה במארס, תיהפך יוון לחברה הראשונה בגוש היורו ששומטת חובות מאז נוסד לפני 13 שנה.

פפדמוס אמר אתמול כי אף שלא ניתן להימנע מקיצוצי פנסיות, השפעתם תהיה מתונה מהצפוי. במסגרת הקיצוצים, כל אדם המקבל פנסיה חודשית של יותר מ-1,300 יורו, יספוג קיצוץ של 12% בסכום שמעל לרף זה. כלומר, אדם המקבל פנסיה חודשית של 1,500 יורו יראה הפחתה של 24 יורו בלבד (12% מ-200 יורו).

פפדמוס הדגיש את חשיבות עידוד הצמיחה ביוון, לאחר שבשבוע שעבר דווח כי הכלכלה היוונית רשמה נסיגה של 7% ב-2011. "כולנו מסכימים כי תמיכה מיידית בפעילות הכלכלית היא העדיפות העליונה של המדיניות הכלכלית של ממשלתנו", אמר פפדמוס, אך לא ציין אילו אמצעים לעידוד הצמיחה מתכננת ממשלתו לנקוט.

בצל ההפגנות האלימות שנערכו בשבוע שעבר במחאה על הצנע, הצביע סקר שנערך ביוון על כך ש-72.7% מהיוונים רוצים להישאר בגוש היורו. עם זאת, רק כמחצית מהם מאמינים כי יוון תצליח להישאר בגוש היורו, לפי הסקר שערך מכון הסקרים MRB עבור העיתון "רילניוז".

פפדמוס דן עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראש ממשלת איטליה מריו מונטי בתכניות לחילוצה של יוון בשיחת ועידה טלפונית ביום שישי. השלושה הביעו ביטחון בכך שהשרים ימצאו פיתרון לשאלות שעדיין נותרו פתוחות בפגישתם בבריסל, אמר שטפן זייברט, דוברה של מרקל. עם זאת, ז'אן קלוד יונקר, אשר עומד בראש פורום שרי האוצר של גוש היורו, הבהיר כי נדרשת עדיין עבודה רבה מצדה של יוון על מנת לצמצם את חובותיה מ-160% מהתמ"ג כיום ל-120% עד שנת 2020. "כל הדיונים שאנהל עד יום ראשון יהיו במטרה להביא את המספר הזה קרוב ליעד", אמר.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}