כך תשמרי על משקל במסעדה • טיפים לסועדת
לשתות מים בזמן ההמתנה למנה • לא להזמין סלסלת לחם • לדלג על הקינוח • כך שומרים על המשקל גם בארוחה במסעדה • הדיאטנית נורית רייכמן - עם טיפים שלא נועדו למלצר
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ט שבט התשע"ב
אילוסטרציה. צילום: יוסי פומרנסקי
יוצאת לארוחת הצהרים במקום העבודה שלך? אוכלת ארוחת ערב במסעדות?
ובכן, את ודאי סבורה שאת בבעייה בכל הקשור לדיאטה. אז זהו: ודאי תופתעי לדעת, כי ניתן להמשיך את תהליך הירידה במשקל, למרות נוהג האכילה במסעדות.
לנורית רייכמן, דיאטנית קלינית וספורט B.Sc.Nutr, ברשת סטודיו C, יש עשרה כללים מנצחים, שיסייעו לכם לנהל תהליך הירידה במשקל ושמירה עליו, על אף אכילה יומית במסעדות.
שתו מים: טיפים ראשונים
1. למרות שכבר בשעה 12:00 את יוצאים להפסקת צהריים, השתדלי שלא לדלג על ארוחת הבוקר. חשוב להגיע לארוחת הצהריים במסעדה, בלי רעב קיצוני. רעב מוגבר גורם לחוסר שקט באכילה, אכילה מהירה וחוסר שיקול דעת בהזמנת המנה.
2. אכלי מנה מרכזית אחת - אל תתפתי לארוחות עסקיות המכילות מספר מנות: מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה. העדיפי רק מנה מרכזית אחת - ומומלץ שתכולתה לא תעלה על צלחת אחת של אוכל. כך תוכלי לשלוט על כמות המזון בצורה טובה יותר.
3. שתי כוס מים או כוס שתייה חמה בזמן ההמתנה - מרגע ההזמנה ועד הגעת המנה לשולחן. נוכחות הנוזלים במערכת העיכול ובפרט השתייה החמה, תוביל להפחתה משמעותית של דרגת הרעב.
4. אל תתפתי לאכול מהלחם החם המוגש לשולחן בתוספת חמאה או מיטבלים. מסעדות רבות משקיעות במאפה הפתיחה: לחם/ או פוקצ'ה וכדומה, בעיקר מסיבות כלכליות: עלות ייצור הבצקים והמאפים נמוכה משמעותית ביחס לעלות חומרי הגלם של המנות העיקריות, וכך מגיע הסועד למנה העיקרית כשבבטנו כמות בצק רבה, והוא אינו רעב מאוד כשמוגשת המנה העיקרית.
הבצקים הלבנים מכילים פחמימות פשוטות - סוכרים המכילים כמות קלוריות ניכרת, ללא ערך תזונתי גבוה. אם בכל זאת מגישים לכם לחם כחלק מן הארוחה, בקשי פרוסה או שתיים, ולא סלסלה מלאה בלחמניות חמות!
5. אכלת את מרבית המנה? לא חייבים לסיים את כולה! השאירי קצת בצלחת. היי קשובה לתחושת המלאות והשובע. "התפוצצות" בשעה זו של היום, מעבר לצריכה מוגברת של קלוריות, תוביל גם לעייפות יתרה ולתחושת כבדות במהלך החצי השני של יום העבודה, זאת בשל הצורך של הגוף להשקיע אנרגיה, בתהליך העיכול של הארוחה הכבדה.
בלי קינוח: עוד טיפים
6. אל תקבלי כמובן מאליו מה שמופיע בתפריט. חשוב לתחקר ולברר פרטים על תוכן המנה, צורת הכנתה וגודלה.
ניתן לבקש את המרת תוספת הפחמימה בירק ליד המנה העיקרית. לדוגמא: תוספת פירה להמיר בירק מאודה או טרי. אם מדובר בארוחת בוקר, מומלץ לבקש חביתה מביצה אחת. אם מזמינים סלט - לבקש את הרוטב בצד וכן הלאה.
7. הניחי את הסכו"ם על השולחן במהלך הארוחה - כך תוכלי להתפנות ללעיסה, לשיחה ולהעלאת רמת הסיפוק מן הארוחה.
8. צעדי ברגל ממקום העבודה למסעדה, ובחזרה עלי במדרגות ולא במעלית. היי אקטיבית, בכך תסייעי לתהליך העיכול ולתחושה הטובה לאחר הארוחה.
9. אל תאכלי את הקינוח במסעדה. עברי ליד קיוסק וקני חטיף צנוע. זה יסתכם בכמות מופחתת משמעותית של קלוריות - ביחס לקינוח במסעדה.
10. נסי לאתר חברות לעבודה, שגם כן נמצאות בתהליך שמירה על אורח חיים בריא. הם יהוו חברה נעימה וסביבה תומכת.
ביצוע ההמלצות הללו יוביל לניהול אכילה טוב יותר, הסתגלות הגוף למנות מזון לא גדולות, וכמו כן יתרום לתחושה קלילה, ולהצלחה בתהליך השמירה על אורח חיים בריא.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות