תבשיל פטריות וקינואה בשלושה צבעים • מתכון למנה בריאה
מחפשים מנה בריאה וטעימה? תבשיל פטריות וקינואה בשלושה צבעים יכול להיות פתרון מושלם עבורכם • מתוך ספר המתכונים 'המטבח הבריא' בהוצאת 'על השולחן'
- אורלי פלאי ברונשטיין שי-לי ליפא אנג'ל
- י"ב חשון התשע"ב
- 2 תגובות
צילום: דניה ויינר סגנון: דלית רוסו
מנה חורפית משגעת בטעם מיוחד ואדמתי, בזכות הפטריות המיובשות והטריות.
המצרכים:
חומרים ל-6 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
25 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות לרצועות
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כוס קינואה רגילה
1 כוס קינואה אדומה
1 כוס קינואה שחורה
½3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות
אופן ההכנה:
• מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שמתרכך. קוצצים את פטריות הפורצ’יני (שומרים את הנוזל בו הושרו), ומוסיפים לבצל יחד עם פטריות שמפיניון וקליפת לימון. מקפיצים כ-2 דקות תוך כדי בחישה.
• מוסיפים קינואה, את נוזל ההשריה של הפטריות ומים. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה.
• מוסיפים מיץ לימון ובצל ירוק, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מתוך 'המטבח הבריא', ספר המתכונים בהוצאת "על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן
המצרכים:
חומרים ל-6 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
25 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות לרצועות
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כוס קינואה רגילה
1 כוס קינואה אדומה
1 כוס קינואה שחורה
½3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות
אופן ההכנה:
• מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שמתרכך. קוצצים את פטריות הפורצ’יני (שומרים את הנוזל בו הושרו), ומוסיפים לבצל יחד עם פטריות שמפיניון וקליפת לימון. מקפיצים כ-2 דקות תוך כדי בחישה.
• מוסיפים קינואה, את נוזל ההשריה של הפטריות ומים. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה.
• מוסיפים מיץ לימון ובצל ירוק, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מתוך 'המטבח הבריא', ספר המתכונים בהוצאת "על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות