חלבי ומיוחד: פילה פורל במעטפת פרמזן
חג השבועות מתקרב והולך, זה הזמן לאגור מתכונים לארוחה החלבית • והפעם: דג פילה פורל במעטפת פרמזן • מתאים למנת פתיחה, לצד סלטים, בלינצס, וכמובן.. עוגות הגבינה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ח' אייר התשע"א
- 9 תגובות
מצרכים ל-4 מנות:
750 גרם פילה פורל
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון טרי
1 ביצה
150 גרם קמח מתובל או תערובות של קמח ופירורי לחם מתובלים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם שקדים טחונים דק
1 כפית אורגנו מיובש
4 כפות למאה
לימון
אופן ההכנה:
• שוטפים את פילה הדג במים קרים ומספיגים. מזליפים את מיץ הלימון וזורים מלח ופלפל.
• מניחים את הקמח בצלחת וטורפים את הביצה בצלחת אחרת. מערבבים לחוד את הקמח המתובל עם הפרמזן והשקדים ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל.
• מקמחים את פילה הדג ומנערים את יתרת הקמח. טובלים בביצה, מניחים בתערובת הפרמזן ומצפים בלחיצה קלה. מנערים את יתרת הציפוי.
• מחממים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפורל על אש בינונית במשך כ-4 דקות, עד שהוא מזהיב. הופכים פעם אחת.
• חותכים את הלימון לפרוסות ומגישים עם הדג.
המתכון באדיבות 'דגי הדן'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות