רגע לפני סוף העונה : פאי זביון ותותים
פסח חלף וזה הזמן למלא מחדש את המקפיא בממאפים • לשף עופר בן גיגי רעיון פשוט לביצוע: פאי זביון ותותים • רגע לפני שמסתיימת עונת התותים מהרו להכין ולהקפיא
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ה' אייר התשע"א
- 3 תגובות
לחופו של הים התיכון, על רצועת חוף מדהימה בחוף דור, שוכן מלון חוף נחשולים, שבקיבוץ נחשונים.
שורת איים קטנים המשתרעת לא הרחק מן החוף יוצרת נוף טבעי מיוחד והינה גן עדן לכל שוחרי הצפרות. הרי כרמל המשקיפים מנגד יוצרים תפאורה מרהיבה ומקומות מעניינים לתור בהם.
שף מסעדן המלון, עופר בן גיגי, החליט לשתף אותנו במתכון אישי שלו: פאי זביון ותותים. שווה לנסות.
לבצק:
1 כוס קמח רגיל.
קורט מלח.
2 כפות מים.
100 גרם חמאה.
לקרם:
6 חלמונים.
100 גרם סוכר.
1/2 כוס יין (מוסקט/שמפנייה).
אופן ההכנה:
• לשים יחד את מרכיבי הבצק ומשטחים בתבנית פאי.
• לבן מרי מכניסים את 6 החלמונים וטורפים (מומלץ להצטייד במטרפה חשמלית).
• מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טריפה מתמדת, את הסוכר עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי. מוסיפים את היין, כף אחת בכל פעם, תוך טריפה מתמדת.
• כאשר הקרם מתייצב, מסירים מהאש וטובלים את הסיר בתוך קערה עם קרח. (על מנת לעצור את תהליך הבישול).
הרכבת הפאי: יוצקים את הקרם על הבצק ואופים כ- 45 דקות בחום של 160 מעלות. את התותים חותכים לפרוסות ומסדרים אותם מעל הפאי האפוי.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות