מתכננים 'על-האש'? - ומה על המשקל?
הגוף שלנו עוד לא התאושש מהמצות והמופלטות וכבר נוחת עלינו 'על האש' • רגע לפני הבשר, הקבבים, החומוס והפיתות עשו חשבון קלורי • איך עושים על האש בלי להשמין
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- א' אייר התשע"א
- 9 תגובות
על האש יכול להיות טעים ומשביע אבל כדי שהוא יהיה גם בריא צריך חלעשות זאת במינון הנכון.
"עקרונית, צליית בשר על פחמים אינה בריאה בשל חומרים הנוצרים בבשר בתהליך זה הנקראים ניטרוזאמינים ועלולים להוות גורם סיכון להתפתחות סרטן", כך מסבירה סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בביה"ח 'בילינסון',
"אך במינון נכון אין כל חשש", היא מוסיפה. "וכמו בכל סוג מזון חשוב מאד המינון"
לדבריה, "לנטרול החומרים המזיקים בבשר מומלץ לצרוך עמו מזון המכיל ויטמין C והמתאים ביותר בנסיבות אלה - כגון, סלט ירקות המכיל עגבניות, גמבה ותיבול של לימון.
"והמלצה נוספת להפחתת היווצרות החומרים, היא לצלות על גחלים אפורים ולא בתוך להבות האש".
"מבין כל הבשרים", היא מוסיפה, "המומלץ ביותר הוא שיפוד עוף או פרגית, אלה מכילים פחות שומן, כולסטרול וקלוריות.
"ניתן להכין גם סטייק פרגית במרינדה משובחת על מנת לא להצטער שאיננו זוכים בסטייק בקר. אם בכל זאת חשקה נפשנו בבקר, ניתן להכין שיפודי פילה-זהו החלק הרזה יותר בבקר".
תכינו סלטים במו ידיכם
והנה לנו עוד המלצות:
• כדאי להכין סלטים שונים על מנת להשביע את רעבוננו ובעיקר להפעיל את לסתותינו במזונות בריאים יותר ודלי קלוריות.
• חומוס, טחינה וסלטי מיונז למיניהם, כוללים בתוכם שומן וקלוריות רבות.
מומלץ להכין סלטי חצילים קלויים בבית עם מעט שמן זית, או לחילופין לקלות חציל על המנגל ולהוסיף לו כפית טחינה ושום כתוש. התוצאה היא מעדן דל קלוריות.
• פיתות, מזמינות "ניגוב" סלטים, לפיכך מומלץ לאכול תפו"א או קלח תירס כתוספת פחמימה ולא להתפתות לקרוע מהפיתות (גם "קרעים" נספרים...).
• מומלץ ללוות את הארוחה בשתיית מים או משקאות דיאטטיים. אלה ימלאו את בטננו ויעסיקו אותנו מלמלא שוב את הצלחת.
אם בכל זאת נרצה להוסיף אלכוהול, בקבוק בירה או כוס יין יבש הם ה"זולים" יותר מבחינה קלורית ומנה אחת בהחלט סביר לשלב בארוחה.
• פיצוחים: ההמלצה למניעת מחלות לב מטעם ארגוני בריאות עולמיים הינה 7 שקדים או 5 חצאי אגוזי מלך ליום (לא קלויים).
באירוע כגון זה, קשה מאד לעמוד בהמלצה הכמותית ומכיוון שפיצוחים מכילים קלוריות רבות משומן, כדאי להימנע מהם ככל האפשר.
ולסיכום: טבלת קלוריות.
מטבלת הקלוריות ניתן בהחלט לבחור מזונות בריאים יותר וקלוריים פחות ולסיים ללא נזקים מיותרים המרחיקים עוד את חשיפת גופנו בקיץ הממשמש ובא.
אפשרות ראשונה, 'על האש': 1100 קלוריות:
2 שיפודי פרגיות – 200 קלוריות
סטייק פרגית במרינדה – 150 קלוריות
סלט ירקות קצוץ ללא רוטב – חינם
2 כפות טחינה – 90 קלוריות
פיתה קלה מקמח מלא – 200 קלוריות
שיפודי ירקות – חינם
2 כפות חומוס/כרוב במיונז – 140 קלוריות
פלח מלון – 60 קלוריות
פלח אבטיח – 60 קלוריות
כוס יין – 150 קלוריות
שתייה דיאטטית - חינם
אפשרות שניה, 'על האש' – 4100 קלוריות:
שיפוד פרגית – 100 קלוריות
שיפוד כבד – 240 קלוריות
המבורגר – 250 קלוריות
קבב – 100 קלוריות
כנף – 100 קלוריות
סטייק בקר קטן – 300 קלוריות
2 פיתות – 600 קלוריות
6 כפות חומוס וסלטים שונים – 420 קלוריות
צ'יפס – כ- 300 קלוריות
1/2 ליטר בירה – 180 קלוריות
2 פרוסות עוגה – 500 קלוריות
כ-100 גרם פיצוחים – 600 קלוריות
2 כוסות שתייה מתוקה – 250 קלוריות
אבטיח ומלון – 120 קלוריות
המידע באדיבות סיגל פרישמן – מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בביה"ח 'בילינסון'.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות