כ"ח חשון התשפ"ה
29.11.2024

דג בלי לדאוג • איך קונים דגים טריים לחג?

חג הפסח הולך וקרב, ואת מתכננת במרץ את התפריט • אבל לא כל דג טרי הוא באמת כזה • הביולוג הימי, ד"ר אבשלום הורוביץ מעניק טיפים לבדיקת דגים • כנסי

דג פורל 'דגי הדן'
דג פורל 'דגי הדן'

לא כל דג טרי הוא באמת טרי וראוי למאכל.

כדי לוודא זאת מומלץ לבדוק היטב:

1. עור הדג

על עור הדג להיות מבריק,לח ומעט רירי - דבר המבטיח את טריותו.

2. בשר הדג

על הבשר להיות גמיש אך נוקשה. יש ללחוץ באמצעות האצבע על עורו של הדג על מנת לודא שלא נוצרה בו גומה והוא נשאר מתוח.

3. צבע הזימים.

הזימים צריכים להיות אדומים.

4. עיני הדג

כאשר בוחרים דג טרי , הסתכלו לו בעיניים וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.

5. ריח הדג

שימו לב לריחו של הדג. ריח לא נעים מעיד על אי טריות.

6. אחסון הדג במקרר ולא במקפיא

ודאו שהדג אוחסן במקרר, מכוסה בפתיתי קרח השומרים על הקור ועל הלחות, אך לא מקפיאים אותו.

7. היכן כדאי לרכוש דגים טריים?

עדיף תמיד לרכוש דגים טריים בחנויות או ברשתות שיווק הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות.

8. ניקוי הדג

לא מומלץ לנקות את הדגים לבד. עדיף לדרוש מהמוכר לעשות זאת בעת הקנייה.

9. אחסון

אם אין אוכלים את הדג ביום הקנייה, יש לאחסן אותו במקרר בשקית ניילון סגורה או בכלי נקי ואטום למשך 3-4 ימים בלבד או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.

10. דגים עדינים כגון הפורל, רצוי לאכול ביום הקניה או למחרת. אם זה לא מתאפשר מומלץ להקפיא.


צלם: אייל קרןצילום: צלם: אייל קרן
צלם: אייל קרן



חוות 'דגי הדן' בקיבוץ דן המתמחה בגידול דגי פורל הינה החווה היחידה בארץ בה מגדלים דגים במים זורמים סמוכים למקור.

המים הקרירים של נחל הדן ידועים כנקיים ביותר בארץ, דבר המבטיח את איכות הדגים היוצאים מהחווה.

הטיפים באדיבות דוקטור אבשלום הורוביץ מחוות 'דגי הדן', ביולוג מומחה בחקלאות מים.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}