4 כוסות? צריך לדעת איך לבחור • טיפים
הניקיון בעיצומו, אבל במרכולים כבר מסדרים את יינות הפסח על המדפים • היכן כדאי לקנות? איזה יין מתאים לכם? איזו כוס? איך מוזגים? ואיך מאחסנים?
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ה אדר ב' התשע"א
- 10 תגובות
סוביניון בלאן 2010 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"
• רצוי לקבוע מראש את הסכום לרכישת יין. לקבוע מה התקציב אותו מעוניינים להשקיע בקניית היין ולוודא קנייה של יין איכותי במחיר אטרקטיבי.
• כדאי לקנות יין בלי לחץ של זמן. מומלץ להגיע לחנות היין בלי להיות לחוצים בזמן ובלי לדאוג לחנייה.
• מומלץ להתאים את היין לאופי וסוג האירוע. כדאי גם להתחשב בעונת השנה.
• מומלץ לרכוש יין בחנויות המתמחות או ברשתות שיווק – רצוי מאוד לרכוש בחנויות המאחסנות את היין בתנאים אופטימאליים המבטיחים את שמירת האיכות. רצוי לוודא שהיין הוא של יקב איכותי.
• בדרך כלל, כל חנות יין המכבדת את עצמה מציעה טעימות של יין. במידה ומתאפשר מומלץ לטעום לפני קבלת ההחלטה.
• חשוב לבדוק את גובה היין בבקבוק, לבדוק את המרחק שבין היין לפקק ולתת עדיפות ליין שגובה פני היין מעל 4 סנטימטר מהפקק.
• לאחר הקניה חשוב מאד לשים את היין במקום מוצל.
צילום: שיראז 2009 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"
כיצד בוחרים את כוסות היין?
• כדאי לקנות כוס שקופה וצלולה עשויה מזכוכית עדינה ובעלת נפח גדול.
• ליין לבן מומלץ להצטייד בכוס בעלת נפח קטן יותר עם רגלית ארוכה. יין לבן מגישים קר, לכן אוחזים את הכוס ברגל.
• לשתיית יין אדום מומלץ לרכוש כוס בעלת נפח גדול יותר, עם רגלית קצרה, המאפשרת ליין "לנשום" ולשחרר את הארומה וטעמים.
• לשתיית שמפנייה – מומלץ להשתמש בכוס רחבה ופתוחה או כפי שנהוג כיום, כוס גבוהה וארוכה המאפשרת שמירה טובה של בועות המשקה.
• לשתיית ברנדי, מומלץ להתאים כוס עם פתח גביע קטן ורגלית קצרה מאוד. אוחזים את הכוס כך שכף היד עוטפת את הכוס ומחממת את הברנדי.
צילום: קדנזה מוסקט 2010 - "יקב ארזה"
איך מוזגים? כיצד שותים?
• מוזגים יין עד חצי כוס או שלושת רבעי הכוס.
• מומלץ לקרר יין אדום כחצי שעה לפני הגשתו, עד לטמפרטורה של כ-17 מעלות.
• יש למזוג היין מספר דקות לפני ההגשה.
• לטעימת היין, שלושה שלבים: התבוננות (צבע, סמיכות), הרחה (ארומה, בוקה) ולבסוף טעימה.
ואיך מאחסנים?
• מומלץ לאחסן בקבוק יין בשכיבה במקום קריר ואפל. אחסון היין בעמידה עלול לגרום לפקק השעם להתייבש, להקשות על החליצה או לפגוע באיכות היין.
• מומלץ לרכוש מקרר יין ולאחסן בו את היין. האקלים הישראלי אינו מאפשר שמירה על יין לאורך שנים.
• בקבוק יין שנפתח ועשו בו שימוש, יש לאחסן בעמידה ובקירור, כדי לשמור על איכותו.
הטיפים באדיבות "יקבי ארזה"
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות