כ"ח חשון התשפ"ה
29.11.2024

4 כוסות? צריך לדעת איך לבחור • טיפים

הניקיון בעיצומו, אבל במרכולים כבר מסדרים את יינות הפסח על המדפים • היכן כדאי לקנות? איזה יין מתאים לכם? איזו כוס? איך מוזגים? ואיך מאחסנים?

סוביניון בלאן 2010 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"
סוביניון בלאן 2010 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"



• רצוי לקבוע מראש את הסכום לרכישת יין. לקבוע מה התקציב אותו מעוניינים להשקיע בקניית היין ולוודא קנייה של יין איכותי במחיר אטרקטיבי.

• כדאי לקנות יין בלי לחץ של זמן. מומלץ להגיע לחנות היין בלי להיות לחוצים בזמן ובלי לדאוג לחנייה.

• מומלץ להתאים את היין לאופי וסוג האירוע. כדאי גם להתחשב בעונת השנה.

• מומלץ לרכוש יין בחנויות המתמחות או ברשתות שיווק – רצוי מאוד לרכוש בחנויות המאחסנות את היין בתנאים אופטימאליים המבטיחים את שמירת האיכות. רצוי לוודא שהיין הוא של יקב איכותי.

• בדרך כלל, כל חנות יין המכבדת את עצמה מציעה טעימות של יין. במידה ומתאפשר מומלץ לטעום לפני קבלת ההחלטה.

• חשוב לבדוק את גובה היין בבקבוק, לבדוק את המרחק שבין היין לפקק ולתת עדיפות ליין שגובה פני היין מעל 4 סנטימטר מהפקק.

• לאחר הקניה חשוב מאד לשים את היין במקום מוצל.

שיראז 2009 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"צילום: שיראז 2009 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"
שיראז 2009 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"


כיצד בוחרים את כוסות היין?

• כדאי לקנות כוס שקופה וצלולה עשויה מזכוכית עדינה ובעלת נפח גדול.

• ליין לבן מומלץ להצטייד בכוס בעלת נפח קטן יותר עם רגלית ארוכה. יין לבן מגישים קר, לכן אוחזים את הכוס ברגל.

• לשתיית יין אדום מומלץ לרכוש כוס בעלת נפח גדול יותר, עם רגלית קצרה, המאפשרת ליין "לנשום" ולשחרר את הארומה וטעמים.

• לשתיית שמפנייה – מומלץ להשתמש בכוס רחבה ופתוחה או כפי שנהוג כיום, כוס גבוהה וארוכה המאפשרת שמירה טובה של בועות המשקה.

• לשתיית ברנדי, מומלץ להתאים כוס עם פתח גביע קטן ורגלית קצרה מאוד. אוחזים את הכוס כך שכף היד עוטפת את הכוס ומחממת את הברנדי.

קדנזה מוסקט 2010 - "יקב ארזה"צילום: קדנזה מוסקט 2010 - "יקב ארזה"
קדנזה מוסקט 2010 - "יקב ארזה"


איך מוזגים? כיצד שותים?

• מוזגים יין עד חצי כוס או שלושת רבעי הכוס.

• מומלץ לקרר יין אדום כחצי שעה לפני הגשתו, עד לטמפרטורה של כ-17 מעלות.

• יש למזוג היין מספר דקות לפני ההגשה.

• לטעימת היין, שלושה שלבים: התבוננות (צבע, סמיכות), הרחה (ארומה, בוקה) ולבסוף טעימה.

ואיך מאחסנים?

• מומלץ לאחסן בקבוק יין בשכיבה במקום קריר ואפל. אחסון היין בעמידה עלול לגרום לפקק השעם להתייבש, להקשות על החליצה או לפגוע באיכות היין.

• מומלץ לרכוש מקרר יין ולאחסן בו את היין. האקלים הישראלי אינו מאפשר שמירה על יין לאורך שנים.

• בקבוק יין שנפתח ועשו בו שימוש, יש לאחסן בעמידה ובקירור, כדי לשמור על איכותו.

הטיפים באדיבות "יקבי ארזה"

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}