כ"ח חשון התשפ"ה
29.11.2024

כך ננקה את המטבח שלנו • כתבה שלישית

איך תוכלי לצלוח את ניקיונות החג במהירות בלי לפגוע בחומרי המטבח? • שירלי טוראל מציגה טיפים לניקוי המטבח בצורה הקלה והטובה ביותר

כך ננקה את המטבח שלנו • כתבה שלישית



המטבח הוא אחד האזורים הנוטים ביותר ללכלוך בכל ימות השנה. הוא גם אחד האיזורים היחידים בבית המורכבים מסוגים רבים של חומרים יחד (עץ, אלומיניום, חשמל, זכוכית, שיש ועוד).

אז איך מנקים?


ניקוי כללי:

1. בעת ניקוי/ליטוש/הברקה של ריצפת המטבח, יש להקפיד על נוכחות מישהו מבני הבית, שידאג להשגיח מפני התזת מים או חומרי ניקוי והברקה על הריהוט ומפני פגיעה של מכונת הניקוי, ליטוש או הברקה.

2. במידה ורכשתם מטבח חדש, מומלץ, לאחר גמר התקנה להשתמש בשואב אבק לשאיבה מתוך הארונות ורק לאחר מכן לבצע ניקוי עם מטלית רכה ולחה בלבד.

3. הצפת ארונות או נזילת מים או שימוש בחומר ניקוי על הארונות אסורה בהחלט. ניקוי יעשה אך ורק באמצעות מטלית סחוטה, רכה ולחה בלבד.

4. במידה ובמהלך הניקיונות הצטברו טיפות מים בשפות התחתונות של הדלתות ובעיקר בסביבת ארון הכיור יש לנגבן מיד.

5. לצורך ניקוי מומלץ להשתמש במעט סבון נוזלי או קרם ניקוי עדין (ללא גרגרים העלולים לגרום לשריטות) או תרסיסים מסוג "רסס ונגב", בהתאם להוראות היצרן. בכל מקרה, "ניגוב יבש" הכרחי לאחר הניקוי.

6. אסור לרסס חומרי ניקוי בצורה ישירה על הארון אלא על מטלית הניקוי בלבד.

7. אסור בתכלית האיסור להשתמש בחומר ניקוי על בסיס חומצה, כלור או חומרים ממיסים אחרים.

8. אסור להשתמש במכשירי ניקוי באמצעות קיטור.

9. אסור להשתמש בחומר או אביזר או כרית ניקוי היכולים לגרום לשריטות או פגיעות בשכבת הציפוי של הריהוט או הפרזול.

10. כתמים "קשים" ניתן להסיר באמצעות נפט בלבד.

11. לצורך הדברה או חיטוי בתוך הארונות, אסור להשתמש בחומרים נוזליים או תרסיסים, אלא באבקה או גז בלבד.

12. לזכוכית ונירוסטה ניתן להשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים הנמכרים במרכולים, בהתאם להוראות היצרן. (זכוכית אפשר לנקות גם באמצעות נפט).

13. אין הבדל בהוראת הניקוי בין פורמייקה עץ פורניר או צבע.



ניקוי מכשירי החשמל השונים במטבח:

1. מדיח – על מנת למנוע הצטברות אדים על דלת המדיח ובתוכו, מומלץ לפתוח את הדלת כשעה אחרי סיום הפעולה. המדיח מתקרר ואין מצבור אדים. כמו כן יש לסגור את ברזי המדיח, כאשר עוזבים את הבית לתקופה ארוכה.

2. תנור BI – לאחר סיום הפעולה בתנורים בהם אין מנגנון קירור אוטומטי, יש להפעיל את המאוורר למשך כרבע שעה.

3. קולט אדים – להפגת ריחות הבישול מהר יותר, מומלץ להפעיל את קולט האדים לפני הבישול, על מנת שתתחיל זרימת אויר דרך הקולט..

4. קומקום חשמלי – לא להפעיל מתחת לארונות או מדפים. הקיטור מזיק לארונות.

5. חזית ארון – מומלץ לנקות בכוון אחד ולא בתנועות סיבוביות, בייחוד בדלתות בעלות מירקם עץ.

6. מטבח איכותי מכיל אלמנטים המאריכים את חיי המוצר ומקילים על התחזוקה כמו: שטיחונים מגומי במגירות המגנים על הארונות בפני לכלוך, "מצע" מיוחד בארון הכיור להגנה על הארון בפני רטיבות היכול להכיל כ- 6 ליטר של נוזלים, ארונות לתנורים עם מבנה מיוחד לזרימת אויר.



ניקוי משטח קוריאן:

הקוריאן פותח לפני 30 שנה כמשטח עבור סביבות עבודה קשות כמו בתי חולים, מעבדות, מסעדות וכד'. הוא עשוי מתרכובת של תחמוצת אלומיניום ואקריליק.

מרכיב האקריליק מאפשר לקוריאן להיות חומר עמיד ביותר שאינו סופג נוזלים, תכונה הגורמת לו להיות חומר אידיאלי למשטחים.



ניקיון ותחזוקה:

1. כתמים עקשניים – באמצעות סקוטש ברייט ונוזל ניקוי. ניתן גם להשתמש בחול ניקוי.

2. חיטוי וניקוי מומלץ לעשות, אחת לכמה זמן, באמצעות אקונומיקה מדוללת ביחס של 1:1.


3. חומרים כמו אצטון, חומר לניקוי תנורים, מדללי צבע וחומרים לפתיחת סתימות ביוב – לשטוף מייד עם מים קרים ולנגב.

שירלי טוראל, אדריכלית ומנהלת תחום אדריכלים ב'מטבחי רגבה'

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 18 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}