קור, תינוק, וחום גוף • כך תעברו את החורף
סוף סוף הגיע החורף, ומזג האוויר הולך ומתקרר • ב'משרד הבריאות' ממהרים לפרסם המלצות חשובות • כך תשמרו את חום הגוף של התינוק • כל העצות לחורף בריא
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ו' טבת התשע"א
- 11 תגובות
צילום אילוסטרציה: יצחק לב ארי
כיצד ניתן לשמור על חום הגוף של התינוק?
מומלץ לשמור על טמפרטורה נאותה בחדר התינוק: 20 – 22 מעלות בחורף.
מומלץ למדוד את טמפרטורת החדר באמצעות מדחום. בדרך כלל, חום החדר שנוח להורה מתאים גם לתינוק.
יש להקפיד על לבוש נוח ומחמם, בכמה שכבות למנוע איבוד חום . מומלץ להלביש את התינוק בבגדים קלים וצמודים לגוף. כאשר משכיבים את התינוק חשוב להלבישו במספיק שכבות שלא יתקרר ללא שמיכה.
בשימוש בשמיכה יש לדאוג שהשמיכה לא תעבור את איזור בית החזה. רצוי להדק את השמיכה למרגליות המיטה ובצדדים. כריות, פרוורים ושמיכות לא מתוחות ומהודקות נחשבים לגורמי סיכון למוות בעריסה.
לתינוקות ידיים וכפות רגלים קרות יחסית לחום הגוף, מומלץ למשמש בגב או בבטן בכדי לשקול אם נעים לתינוק, או קר או חם לו. התינוק לא אמור להזיע, ולא אמור להיות קר אלא בטמפרטורה נעימה למגע.
להימנע מחימום יתר!
מומלץ על שקי שינה עם פתחים לראש ולידיים מחויטים וללא כיפה, כך שידי ופני התינוק יישארו בחוץ ומאווררים.
יש להשתמש באמצעי חימום בטוחים בחדר: לחימום החדר מומלץ להשתמש במזגן או ברדיאטור.
כללי 'לא תעשה':
ויש גם כללי 'לא תעשה':
• יש להיזהר מתנורי ספירלה או מרדיאטורים שנמצאים על הרצפה. אם אין ברירה ומשתמשים באמצעי חימום שנמצא על הרצפה, יש להניחו בקצה החדר ולא במרכזו, ויש להשגיח כל הזמן שהתינוק לא יימצא בקרבתו.
• שקעים חשמליים ניתן לחסום או להחליף בשקעים שנראים רגילים, אך דרוש כוח רב יותר כדי להכניס אליהם את התקע. כדאי לבדוק שכל חוטי החשמל תקינים ואינם משתרכים על הרצפה.
• אין להשתמש בתנורי נפט או באח ללא אוורור מתאים. כאשר משתמשים בתנורי גז חשוב להקפיד כי הם עומדים בתקן ומותקנים במקום פתוח ומאוורר. בבתים בהם משתמשים בתנורי נפט או באח חשוב להתקין חיישן המתריע על הגז הרעיל פחמן חד חמצני (CO).
אין להשכיב את התינוק על סדין חשמלי.
תינוק חולה הסובל מחום גבוה צריך פחות שכבות מהרגיל על מנת לאפשר לגופו להשתחרר מהחום הפנימי.
מדוע חשוב להקפיד ולשמור על חום גופו?
תינוקות רגישים במיוחד לקור, בגלל שטח הגוף הגדול יותר ביחס למשקלם, הגורם לאיבוד חום מהעור, וויסות חום לקוי, וחוסר יכולתם לבטא תחושת קור.
מומלץ להוריד את הכובע כשנכנסים למקום מחומם ועל ידי כך להימנע מחימום יתר. אין לכסות ראש תינוק בזמן שינה - כובע במיטה יכול לגרום לחנק.
חשוב לדעת שחימום יתר נחשב לאחד מגורמי הסיכון למוות עריסה.
מתי ניתן לצאת מהבית עם תינוק שזה עתה נולד?
חשוב להלביש את התינוק בהתאם למזג האוויר, בחורף וכאשר קר יש להלביש את התינוק בשכבות, עם כובע, וכפפות. בצורה זו ניתן להתאים את לבוש התינוק גם כשנכנסים למתחם מחומם.
ועוד צרור עצות מועילות:
1. טמפרטורה הבית:
מומלץ לשמור על טמפרטורה נאותה בחדר התינוק: 20 – 22 מעלות בחורף, ולהימנע מחימום יתר.
2. מיקום המיטה בחדר התינוק:
מומלץ למקם את מיטת התינוק ליד קיר פנימי, ובכך לשמור על חום אחיד. קיר חיצוני מהווה מקור לחדירת קור.
3. טמפ' המים באמבטיה: יש לבדוק את חום המים לפני ובעת רחצת התינוק. הטמפרטורה המומלצת היא בין 34 – 36 מעלות, כחום הגוף. ניתן לקנות מד חום למים. ניתן לשאר את חום המים על ידי טבילת המרפק במים, ההרגשה במרפק אמורה להיות נעימה, ולא חם מדי ולא קר מידי.
אין להשאיר את התינוק לרגע לבד באמבטיה!
באמבטיה יש להשתמש רק בתנורי חימום המתאימים לאמבטיה. (ראה מטה)
כמו כל מכשירי החשמל, גם תנורי חימום נבדקים במכון התקנים הישראלי על פי תקן ישראלי 900 - בטיחות מכשירי חשמל לשימוש ביתי ולשימושים דומים. גם מפזרי חום נבדקים במכון התקנים הישראלי. תקן זה הינו רשמי, כלומר חובה לייצר, לשווק ולייבא רק מוצרים העומדים בדרישות התקן.
העצות באדיבות 'משרד הבריאות'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות