כ"ב חשון התשפ"ה
23.11.2024

זהירות: חרקים בתירס

רבנים וגופי כשרות אוסרים לאכול קלחי תירס שלמים מחשש לחרקים. הפתרון: לחתוך ולשטוף

חפש את התרפיסים. תירס
חפש את התרפיסים. תירס

גופי כשרות מודיעים כי בקלחי תירס ישנם חרקים, ואין אפשרות לנקותם באופן יסודי. בעקבות כך, הם אסורים לאכילה.

במכתב שהוציאה הרבנות הראשית, וחתום על-ידי הרב יעקב סבג, ראש אגף כשרות ראשי, נאמר כי "מבירור שנערך עם רבנים מומחים אשר ערכו בדיקות מעבדה על רצף של שנים נמצא כי אכן ישנה נגיעות של 'תריפסים ואקריות' שעשויה להגיע לעיתים עד כ-70 - 80 אחוז בגידול אחד. כמו כן, בחלק מהמקרים נמצאו למעלה מ-20 סוגי חרקים בגידול אחד".

הרבנות מבהירה כי בגרגרי תירס בקופסאות שימורים ובשקיות מוקפאות אין בעיה, מכיוון שהם עוברים תהליך של שטיפה וסינון. גם בגזר הגמדי התופעה שכיחה פחות.

לעומת זאת, בקלחי התירס הטריים, החרקים מסתתרים בין גרעיני התירס ולא ניתן להוציאם על-ידי שטיפה וניקוי. גם הבישול אינו מוציא את החרקים החוצה.

מכתבים דומים פורסמי על-ידי 'המכון להנחלת ההלכה' בראשות הרב משה ויא, 'המכון למצוות התלויות בארץ' בראשות הרב שניאור-זלמן רווח, ו'מכון התורה והארץ' בראשות הרב יהודה עמיחי.

הרבנים ממליצים לחתוך את הגרעינים מקלחי התירס ולשטופם, ואז ניתן לאוכלם ללא חשש.

הרב שניאור זלמן רווח מציין, כי במידה ואגרונומים בשיתוף עם רבנים בקיאים בתחום ימצאו שיטה לגדל תירס ללא חרקים, יהיה הדבר מותר. אך כיום הדבר אסור.

קישורים:
לעיון במכתבי הרבנים בפורום 'כשרות'
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}