מתכון לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות
מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה וגבוהה בציפוי של קרם שמנת מושלם ובקישוטי ריבת אוכמניות המעניקים את הטעם והמראה המיוחד לעוגה חלבית חגיגית
- חני לוין
- ה' סיון התשפ"ד
עוגת גבינה בציפוי קרם שמנת ואוכמניות צילום: אסתי
מתכון לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות / אסתי
המצרכים לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות:
לעוגה:
- 5 ביצים L
- 1 כוס סוכר (לפי כוס ח"פ קרטון)
- מעט קליפת לימון
- 5 כפות קורנפלור
- 4 כפות פודינג וניל
- 750 גבינה לבנה
- 400 מ"ל שמנת חמוצה רגילה
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3 כפות גדושות פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב
- ריבת אוכמניות
אופן ההכנה לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות:
- מפרידים את הביצים
- בקערה מקציפים הייטב את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר
- מקציפים היטב לקצף רך ולא נוקשה
- בקערה נפרדת מערבבים בכף את החלבונים עם קליפת לימון, קורנפלור, פודינג וניל, גבינה לבנה ושמנת חמוצה, מערבבים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את קציפת החלבונים לתוך קערת הגבינות בתנועות קיפול בשלוש פעמים
- משמנים היטב תבנית פרייקס בחמאה ויוצקים את הבלילה
- מחממים תנור ל200 מעלות
- מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ומעל שמים רשת ומעליה את העוגה .
- אופים חצי שעה או עד שהעוגה משחימה על חום 200 מעלות
- מורידים ל130 מעלות לאפייה של עוד שעה ועשרים
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי במשך כשעה
- לאחר שעה מוציאים את העוגה לצינון
הכנת הציפוי:
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב
- מעבירים לשקית זילוף ומקשטים את העוגה
- מזלפים גם קישוטים מריבת אוכמניות ושומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.