חג שמח וטעים
לכבוד שבת וחג: מתכון לקיש פטריות לסעודה שלישית
שבת יחד עם חג זו חגיגה כפולה, וכשהחגיגה כפולה חייבים לפנק במעדנים מיוחדים שיפארו את השולחן • השבת תפנקו בקיש פטריות מיוחד לסעודה שלישית בשילוב גבינות פיראוס • בתאבון!
- כתבה מקודמת
- י"ב תשרי התשפ"ד
קיש פטריות צילום: באדיבות פיראוס
קיש פטריות
כמות: 6 סועדים
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: עד שעה וחצי
לרכישת מוצרי פיראוס לחצו כאן>>
מצרכים:
לבצק פריך -
- 280 גרם קמח לבן
- 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמוני ביצה
למלית פטריות -
- כף חמאת תנובה
- בצל לבן קצוץ
- 4 שיני שום
- סלסלת פטריות
- 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
- 1 חבילת גבינה בולגרית של פיראוס
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח לבן
אופן ההכנה לפני שבת :
לבצק -
- במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את חלמוני הביצה וממשיכים לעבד, אם הבצק לא מתאחד ניתן להוסיף כף מים
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים את הבצק במקרר למשך שעה
- על משטח מקומח מרדדים את בצק הקיש לעובי דק
- בעזרת סכין מיישרים את שולי הבצק
- מעבירים בזהירות לתבנית המיועדת,ומחזירים לקירור
למלית -
- מטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לטגן
- בקערה מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ואת תערובת בצל והפטריות שהכנו
- מערבבים היטב ומעבירים לתבנית קיש
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40 דקות
- מצננים ומעבירים לקירור
*יש לחמם על הפלטה שעה לפני הגשה
בתיאבון
לרכישת מוצרי פיראוס לחצו כאן>>
קיש פטריות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות