מתכון לעוף נדיר במילוי אורז עם חמוציות ושקדים
לכבוד שבת קודש: מתכון מיוחד לעוף ממולא באורז, חמוציות ושקדים, המון ירק קצוץ ותיבול מושלם המעניקים יחד טעם נדיר למנה בשרית משובחת וטעימה במיוחד
- אפרת ושדי
- ט' אב התשפ"ג
עוף ממולא באורז עם חמוציות ושקדים צילום: אפרת ושדי
מתכון לעוף נדיר במילוי אורז עם חמוציות ושקדים / אפרת ושדי
המצרכים לעוף נדיר במילוי אורז עם חמוציות ושקדים:
- 8-10 ירכיים
- 1.5 כוסות אורז עגול
- צרור פטרוזליה קצוצה
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 בצל סגול
- חופן חמוציות
- חופן שקדים מולבנים
- מלח
למרינדה - תיבול לעוף:
- 1 בצל חתוך לפלחים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה גרוסה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף גדושה גריל עוף
- 1/3 כוס סילאן
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לעוף נדיר במילוי אורז חמוציות ושקדים:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים את ההאורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב תמידי, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, חמוציות, ושקדים ומטגנים עוד מספר דקות
- לאחמ"כ מוסיפים את המים הרותחים ומוסיפים כפית וחצי מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 עד 15 דקות רק עד להתאדות המים (האורז לא צריך להיות בשל, יש לו את כל זמן הבישול בעוף)
- לאחמ"כ מכבים את האש ומניחים בצד
- פותחים את פנים העוף ובעזרת כף ממלאים במילוי האורז
- מניחים את חלקי העוף בסיר סוטא'ז (שמתאים לאפייה בתנור)
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המרינדה עד לאיחוד ושופכים אותה מעל חלקי העוף שבסיר ומעסים היטב, שופכים כוס וחצי מים רותחים בתחתית התבנית
- מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד להתרכבות
- לסיום מורידים את הכיסוי ומכניסים שוב לתנור לצריבה במשך 10 דקות נוספות עד לקבלת גוון זהוב ויפה
- מוציאים מהתנור ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות