כ"ב חשון התשפ"ה
23.11.2024
התעשייה הסודית

מתחת לאף של אסד: מתקני נשק איראניים

מתקני הנשק האיראניים מרוכזים במסיאף שבסוריה. העומדים בראש נמצאים בקשר הדוק עם כוח קודס ומקבלים תשלום לצורך ייצור של עשרות טילים בשנה - מתחת לרדאר. ראש מדור צפון באמ"ן: "התעשייה שלהם מקרטעת, אבל האיום קיים"

אילוסטרציה
אילוסטרציה צילום: unsplash

איראן משתמשת במתקני תעשיית הנשק הסורית סרס על מנת לייצר עבורה טילים. הפעילות הזאת מתבצעת בחשאי מול בכירים בסרס, וללא תיאום ואישור מול השלטונות הסוריים בדמשק, כך מדווח יואב לימור ב'ישראל היום'.

סרס היא התעשייה הצבאית הלאומית של סוריה, שאחראית לייצור כלל אמצעי הלחימה - מטילים ורקטות מסוגים שונים, דרך אמל"ח לצבא היבשה ולחיל האוויר (וגם מוצרי לואו־טק כמו אפודים וקסדות), ועד לנשק כימי. המתקנים שלה פזורים בכל רחבי סוריה, והמרכזי שבהם הוא מגזר 4, שאחראי לייצור הטילים והרקטות שמתבצע במכון 4000.

בראש מגזר 4 עומד עאסף דיאב, וקצין הבטיחות הראשי שלו הוא חידר חמדאן. השניים עומדים בקשר הדוק עם בכירי כוח קודס של משמרות המהפכה, ואף מקבלים מהם תשלום לטובת ייצור של עשרות טילים בשנה במיוחד עבור האיראנים. מדובר בטילים מדגם M600, שאותם מעבירה איראן לחיזבאללה, ומתקינה עליהם ערכות שמיוצרות באיראן במטרה להפוך אותם למדויקים, על מנת שיוכלו לפגוע במערכה הבאה במטרות איכות בישראל.

בעבר ייצרה איראן גם את הטילים בעצמה, אולם רצף התקיפות של חיל האוויר גרם לה לשנות מדיניות ולעבור לייצר בסוריה. הייצור מתבצע בעיקר במתקן במסיאף שבצפונה של סוריה, שהפך בשנה האחרונה ליעד העיקרי לתקיפות של חיל האוויר. כתוצאה מכך החלו האיראנים בפרויקט שאפתני של העברת הייצור למתקנים תת־קרקעיים במסיאף, בניסיון להגן עליהם. ישראל כבר הבהירה כי תמשיך בתקיפות, גם במחיר של נפגעים ונזק רב. הכתבה המלאה של יואב לימור, תתפרסם ביום ו' (23.9), במוסף "שישבת" של "ישראל היום".

טילים איראן בשאר אסד סוריה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}