כ"ב חשון התשפ"ה
23.11.2024
לא תפסיקו לנשנש אותם

מתכון למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש

קינוח, ממתק או איך שתרצו לקרוא לזה, מתכון מושלם למרזייה, עלי שומשום מטוגנים וקריספיים מצופים בדבש שפשוט לא תפסיקו לנשנש אותם

מתכון למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש
מרזייה - עלי שומשום ודבש צילום: דניאל אלחרר

מתכון למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש / מוריה ביטון

כמות: 25 יחידות. זמן ההכנה: 40 דקות. רמת קושי: קל

המצרכים למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש:

  • 250 גרם קמח
  • 250 גרם שומשום קלוי
  • 1 חלמון (צהוב)
  • 1/2 חבילה אבקת אפיה
  • 125 גרם מרגרינה מומסת
  • קורט מלח
  • מעט קינמון
  • 1/4 כוס שמן
  • מעט חומץ

אופן הכנה למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש:

  1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים היטב תוך הוספת מים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד.
  2. מניחים את בצק במקרר כשהוא עטוף בניילון נצמד למשך כרבע שעה.
  3. מרדדים את הבצק לעובי בינוני (לא עבה מידי ולא דק) וקורצים ריבועים.
  4. מחברים בכל ריבוע את הקצוות המקבילות לצורה של עלה ומהדקים היטב שלא יפתח.
  5. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה נאה ומוציאים לתבנית לצינון של כ-5-8 דקות . לאחר מכן מזלפים דבש בנדיבות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין טועמיה

 

מתכון קינוח ממתק שומשום דבש

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}