לא תפסיקו לנשנש אותם
מתכון למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש
קינוח, ממתק או איך שתרצו לקרוא לזה, מתכון מושלם למרזייה, עלי שומשום מטוגנים וקריספיים מצופים בדבש שפשוט לא תפסיקו לנשנש אותם
- חני לוין
- כ"ח ניסן התשפ"ב
מרזייה - עלי שומשום ודבש צילום: דניאל אלחרר
מתכון למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש / מוריה ביטון
כמות: 25 יחידות. זמן ההכנה: 40 דקות. רמת קושי: קל
המצרכים למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש:
- 250 גרם קמח
- 250 גרם שומשום קלוי
- 1 חלמון (צהוב)
- 1/2 חבילה אבקת אפיה
- 125 גרם מרגרינה מומסת
- קורט מלח
- מעט קינמון
- 1/4 כוס שמן
- מעט חומץ
אופן הכנה למרזייה - עלי שומשום בציפוי דבש:
- בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים היטב תוך הוספת מים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד.
- מניחים את בצק במקרר כשהוא עטוף בניילון נצמד למשך כרבע שעה.
- מרדדים את הבצק לעובי בינוני (לא עבה מידי ולא דק) וקורצים ריבועים.
- מחברים בכל ריבוע את הקצוות המקבילות לצורה של עלה ומהדקים היטב שלא יפתח.
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה נאה ומוציאים לתבנית לצינון של כ-5-8 דקות . לאחר מכן מזלפים דבש בנדיבות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין טועמיה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות