מהמטבח הפרסי
מתכון ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר
מנת אורז חגיגית ומיוחדת המגיעה מהמטבח הפרסי המשלבת בתוכה רצועות גזר, שעועית אדומה ומגוון תבלינים המעניקים טעם משובח למנה יוקרתית ומשודרגת הנקראת גם 'תהדגי'
- חני לוין
- ד' תשרי התשפ"ב
אורז עם שעועית אדומה וגזר צילום: נועם זיגדון
מתכון ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר
המצרכים ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר:
- 3 כוסות אורז פרסי יסמין מושרה שעה במים עם מעט מלח
- 1 כוס שעועית אדומה מושרת במים לילה קודם/ סנפרוסט
- 3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית הל
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר:
- מסננים את גרגרי האורז מהנוזלים מעבירים לסיר עם מים, מבשלים 10 דקות ומסננים.
- בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ-25 דקות ומסננים.
- במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3-5 דקות את רצועות הגזר.
- בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים מלח, כורכום, הל, קינמון ו-1 כוס מים ומערבבים היטב.
- בתחתית הסיר מניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
- מערבבים את האורז, הגזר והשעועית, מתבלים ומניחים מעל שכבת תפוחי האדמה
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30-40 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות