יוקרה בשולחן השבת
מתכון לפרגיות ממולאות באורז
מנה עיקרית מיוחדת שתעניק יוקרה בשולחן השבת, פרגיות במילוי של תערובת אורז עם עגבניות, בצל, ירק קצוץ ומגוון תבלינים המתבשלים ברוטב אדום עם קוביות בטטה יוצרים מנה משובחת וטעימה
- נועם זיגדון
- ד' תשרי התשפ"ב
- 1 תגובות
פרגיות ממולאות באורז צילום: נועם זיגדון
מתכון לפרגיות ממולאות באורז
המצרכים לפרגיות ממולאות באורז:
- 8 מנות פרגית עוף (ירך מפולט)
- 1 בטטה חתוכה לקוביות בנוניות
למילוי:
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1 בצל מגורד בפומפיה גסה
- 1 עגבנייה מגורדת או חתוכה
- 4 שיני שום כתוש
- פטרוזיליה קצוצה
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- כורכום
- מלח
- שמן
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום
- כוסברה קצוצה
- פפריקה מתוקה
- מעט אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לפרגיות ממולאות באורז:
- בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
- פורסים את הפרגית על משטח עבודה
- משטחים כל פרגית בעדינות עם פטיש של שניצל
- במרכז הפרגית מניחים 2 כפות מתערובת האורז ומגלגלים בעדינות כשהפרגית מגולגלת מכניסים קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני כך הפרגית לא תיפתח.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום ומבשלים כ-2 דקות
- מוסיפים את הפפריקה והכורכום, מוסיפים כוס מים ומתבלים
- מסדרים את הפרגיות הממולאות ומוסיפים את הבטטות.
- לאחר עשר דקות על האש, מוסיפים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות.
- מברישים את הפרגיות במעט שמן עם פפריקה
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך כרבע שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות