קליל ומשובח
מתכון לחזה עוף עם פתיתים בסיר אחד
ארוחת צהריים מהירה וטעימה במיוחד, קוביות חזה העוף המתבשלות עם קוביות גמבה אדומה וירק קצוץ בשילוב מבחר תבלינים ופתיתים יוצרים מנה קלילה ומשובחת המתבשלת בסיר אחד ללא בלאגן מיותר
- נועם זיגדון
- ג' תמוז התשפ"א
חזה עוף עם פתיתים בסיר אחד צילום: נועם זיגדון
מתכון לחזה עוף עם פתיתים בסיר אחד
המצרכים לחזה עוף עם פתיתים בסיר אחד:
- 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- 500 גרם פתיתים מקמח כוסמין / רגיל
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- 5 שיני שום כתוש
- פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית תבלין לשווארמה
- ½-3 כוסות מים רותחים (לפתיתים מקמח רגיל)
- ¼ כפית כורכום
- ½ כף פפריקה מתוקה
- 1 כף שטוחה מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחזה עוף עם פתיתים בסיר אחד:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום ומטגנים עד להשחמה יפה
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומטגנים כ- 2 דקות נוספות
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומבשלים במשך כרבע שעה תוך כדי ערבוב תמידי
- מוסיפים את הגמבות והפטרוזיליה ומבשלים כ-5 דקות נוספות
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומבשלים בסיר פתוח על להבה גבוהה במשך 5 דקות
- מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, מבשלים כ10 דקות לספיגת נוזלים
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות לבישול מלא.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות