ארוחת ערב מוצלחת
מתכון לבייגלה מתוק חלבי
אוהבים מתכונים מוצלחים וטעימים? המתכון הזה מתאים כארוחת ערב קלילה וטעימה, ביגלה מתוק וחלבי הטבול בסירופ מתוק המשבח אותו יותר, תוכלו גם לנשנש אותו במשך היום כשמתחשק לאכול משהו טעים אבל משביע יותר
- חני לוין
- י"ג סיון התשפ"א
בייגלה מתוק חלבי צילום: עליזה עליון
מתכון לבייגלה מתוק חלבי
המצרכים לבייגלה מתוק חלבי:
- 4 כוסות קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 100 גר' חמאה רכה
- 1.5 כוסות חלב פושר
- גרד לימון
- 1 סוכר וניל (או תמצית)
- 1 ביצה טרופה להברשה
- שומשום לפיזור
לסירופ סוכר:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 סוכר וניל
- 1 כפית לימון
אופן ההכנה לבייגלה מתוק חלבי:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק ורך.
- מניחים את הקערה בצד כשהיא מכוסה ומתפיחים במשך כשעה.
- מחלקים את הבצק ל10 כדורים שווים.
- כל כדור מגלגלים לנקניק ארוך ומעצבים לצורת בייגלה / עיגול / צמה
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ונותנים התפחה של רבע שעה.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או גרגירי סוכר
- להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות (לא טורבו) במשך 25 דקות או עד להשחמה יפה.
הכנת הסירופ:
- מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר וממיסים על האש במשך 10 דקות עד להמסת הסוכר, מצננים היטב ומברישים את הבייגלה.
הערות:
- למי שרוצה להשקיע ניתן לרדד כל כדור לעלה למרוח כפית ממרח שוקולד או כל ממרח שאוהבים ולגלגל לנקניק ואז לצורת בייגל
- ניתן להמיר לפרווה: את החלב להחליף במים ואת החמאה להחליף במרגרינה או נטורינה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות